29 / 04 / 2024

Novotel ve İbis Hotel, Kayseri'de açıldı!

Novotel ve İbis Hotel, Kayseri'de açıldı!

Kayseri Novotel ve İbis Hotel, 27 Haziran'da Taner Yıldız'ın katıldığı törenle açıldı



Akfen GYO ve Accor Hotels stratejik iş ortaklığı kapsamında yapımı tamamlanan Kayseri Novotel ve İbis Hotel, 27 Haziran'da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı törenle açıldı. Açılışta bir konuşma yapan, AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "2015 yılına kadar devam etmekte olan Bursa ibis Hotel projesine ek olarak Türkiye'de en az yeni 8 otel ve Rusya'da ise en az 6 otel projesinin tamamlanmasını planlanıyoruz" dedi.
Sabah-Fatih KARAÇALI

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Akfen Kayseri'ye iki yeni otel açtı
Akfen GYO ve Accor Hotels ortaklığıyla yapılan Kayseri Novotel ve ibis Hotel dün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı törenle açıldı

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Kayseri'de açılan ve 14 milyon euro'ya mal olan Novotel ve İbis'le toplamda 9 otele çıktıklarını belirtti.

Sanayi ve turizm alanındaki yatırımların bu iki otelle önemli ilişkisi olduğunu hatırlatan Akın, "2011 yılı sonunda Türkiye'deki otel sayımız 12'ye, Rusya'daki 2 yeni ibis Hotel'le ise toplamda 14'e ulaşacak" diye konuştu.

100 kişiye iş sağlıyor
Mimari, iç-dış dekorasyon ve donanım olarak Accor'un uluslararası standartlarına uygun şekilde inşa edilen Novotel Kayseri'de 4 suit, 2 engelli odası olmak üzere toplam 96 oda, 1 adet restaurant, 1 adet bar, 120 kişilik toplantı odası, spor salonu bulunuyor. İbis Hotel Kayseri ise 4'ü engelli odası olmak üzere toplam 160 oda, 1 adet oturma salonu, Lobby Bar'ı içinde bulunduruyor. Novotel Kayseri ve ibis Hotel Kayseri'de toplam 100 kişiye istihdam yaratıldığı belirtildi.
Milliyet- Nevin Donat


Geri Dön