Dış Piyasalar

Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) kamuoyuyla paylaştığı raporuna göre, nükleer silahlara yapılan küresel harcamalar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla beraber 82.9 milyar dolara çıktı. com'un haberine göre, Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Uluslararası Nükleer Silahları Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) 2022 yılı nükleer silah harcamaları ile ilgili raporu, İsviçre’nin Cenevre kentinde kamuoyu ile paylaşıldı

dunya.com'un haberine göre, Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Uluslararası Nükleer Silahları Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) 2022 yılı nükleer silah harcamaları ile ilgili raporu, İsviçre’nin Cenevre kentinde kamuoyu ile paylaşıldı.

Söz konusu rapora göre, nükleer silahlara sahip olan toplam 9 ülke cephaneliklerini modernize etmeye ve genişletmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra, nükleer silahlara yapılan küresel harcamalar üst üste 3’ncü yılda da artış gösterdi.

 

Bu kapsamda, 2022 yılında nükleer silahlara harcanan rakam bir önceki yıla göre yüzde tam 3 artış ile beraber 82.9 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Amerika Birleşik Devletleri, nükleer silahlara en çok harcama yapan ülke olmaya devam etti. ABD’nin aynı zamanda, geçen yıl nükleer silahlanma konusunda tam 43.7 milyar dolar harcama yaptığı ifade edildi.

İşte nükleer silahlara en çok para harcayan diğer ülkeler...

ÇİN İKİNCİ, RUSYA ÜÇÜNCÜ

Amerika’yı, 11.7 milyar dolar harcayan Çin takip etti. Bununla beraber, harcamalarında bir önceki yıla nazaran yüzde 5.74’lük artış olan Rusya, 9.6 milyar dolarla üçüncü sırada kendine yer buldu. Rusya, bu alanda en çok harcama yapan üçüncü ülke olarak kayıtlara geçti. Nükleer silaha yapılan harcamalarda en fazla artış yüzde 21.8 ile Hindistan’da görülürken, Birleşik Krallık’ın da yüzde 11 ile nükleer silahlanma konusunda harcamasını artıran bir diğer ülke olduğu öğrenildi.

 

Nükleer silah üreticilerinin geçen yıl yaklaşık 16 milyar dolar civarında yeni sözleşmeler imzaladığı belirtildi. Nükleer silah üreticilerinin, bunun karşılığında yalnızca ABD ve Fransa’daki hükümetlerle lobi yapmak için ise 113 milyon dolar harcama yaptığının altı çizildi.

Nükleer silaha sahip olan ülkelerin, bazı durumlarda 2040 yılına kadar devam edecek ve en az 278.6 milyar dolar değerinde şirketlerle sözleşmeleri olduğu da aktarıldı. Uzmanlar, “82.9 milyar dolar ile küresel çapta 1.3 milyar insana temiz su sanitasyonu sağlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın! Altın mı almalı, kripto para mı? Uzmanlar tek tek cevapladı!

Çiftçiler dikkat! 300 milyon TL hibe verilecek! Bakan Yumaklı az önce duyurdu!

Yatırımcılar ortodoks politikalara dönüş sinyalinden memnun