Ekonomi

Numan Kurtulmuş'tan, canlı yayında asgari ücret açıklaması!

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.Artık sona doğru gelinmiştir son düzenlemeleri yapılarak, belli bir zaman içerisinde Meclis takvimi de dikkate alınarak, biliyorsunuz bir bütçe temposu var, o takvim de göz önünde bulundurulacaktır" dedi

Kendisine yöneltilen "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çalışmasıda takvim sona erdi mi, çalışma ne durumda?" sorusu üzerine Numan Kurtulmuş, "Bu husus 1 milyon 900 bin küsur vatandaşımızı yakından ilgilendiren bir mesele. Artık sona doğru gelinmiştir son düzenlemeleri yapılarak, belli bir zaman içerisinde Meclis takvimi de dikkate alınarak, biliyorsunuz bir bütçe temposu var, o takvim de göz önünde bulundurulacaktır" dedi.

Süreçle ilgili açıklamayı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaşacağını bildiren Kurtulmuş, Meclis Başkanı'nın isterse Meclis'i bütçeden sonra da çalıştırabileceğini, bunun teknik bir mesele olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Hükümetimiz bu anlamda çalışmasını tamamlamıştır, Çalışma Bakanlığımız çalışmalarını son noktaya getirmiştir. Onların rötuşları yapılarak Cumhurbaşkanı'mız kamuoyuna açıklayacaktır. Sadece açıklanması değil, hızlı bir şekilde yasalaşması süreci de hükümetin gündemindedir" diye konuştu.

Emeklilikte, yıl ve prim dışında yaş kriteri bulunduğunu hatırlatan Kurtulmuş, bunlarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın detaylı bir hazırlık yaptığını, hem beklentileri karşılayacağını hem de rasyonel bir adım atılacağını ifade etti.

ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ KONUŞTU

2023 yılı asgari ücret ile ilgili sürecin bugün itibarıyla başlayacağını belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Tabii ki bir rakam söylemem ama sonuçta asgari ücretin nasıl tespit edileceği bellidir. Üçlü mekanizma içerisinde herkes kendi teklifini getirecek ve Türkiye'nin ekonomisinin genel dengeleri içesinde burada makul bir asgari ücretin belirlenmesine çalışılacaktır. Hükümet olarak burada bizim temel meselemiz, özellikle son dönemde bu içinden geçtiğimiz olağan dışı şartların vatandaşımızın alım gücünü azaltmaması için, nasıl geçen yıl bir yıl içinde iki kez zam yapıldığıysa, bu asgari ücrette de hakikaten vatandaşımızın iyi olduğu, tatmin edici bir asgari ücret açıklanacağını ümit ediyorum. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin ana fikri, vatandaşımızı hayat pahalılığının altında ezdirmemektir. Vatandaşımızın alım gücünü artıracak, destekleyecek bir ücretin bu komisyon çalışmaları sonucu ortaya çıkacağını düşünüyorum.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 1 Aralık 2022 tarihinde saat 23.13'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.63 Türk Lirası, euro 19,39 Türk Lirası, altının gramı ise bin 52 Türk Lirası değerinde.

Asgari ücrette ilk teklif 13 bin TL!

Sürücülere büyük müjde! Motorinde haftanın 2. indirimi geliyor!

İslam Memiş'ten altın ve dolar tahmini! '31 Aralık son gün' uyarısı dikkat çekti