14 / 05 / 2024

Numan Olcar: Gurbetçilerin tatil adresi Mersin!

Numan Olcar: Gurbetçilerin tatil adresi Mersin!

Mersin'in son yıllarda turizmde yaşadığı gelişmeler gurbetçilerin de bölgeye ilgisini artırdı. Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, gurbetçilerin tatil adresinin Antalya'dan daha çok Mersin olmaya başladığını söyledi.



Mersin'in son yıllarda turizmde yaşadığı gelişmeler gurbetçilerin de bölgeye ilgisini artırdı. Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, gurbetçilerin tatil adresinin Antalya'dan daha çok Mersin olmaya başladığını söyledi. Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, son yıllarda gurbetçilerin Mersin'e ilgisinin arttığını belirterek "Bölgemizdeki turizm doluluğunun en büyük etkenlerinden birinin gurbetçi yerli turistler olduğunu söyleyebiliriz" dedi. Gurbetçilerin tatil adresinin Antalya'dan daha çok Mersin olmaya başladığını ifade eden Olcar "Bu tercihte; gerek ulaşım kolaylığı, gerek Mersin'in bakir yapısı ve ucuz fiyat politikası etkili olmakta. Öte yandan Olbios, Klikya gibi birçok otelimiz ciddi yatırımlar yaparak, kaliteyi artırıp birer yıldız daha aldılar. Yakınlık ve bakirlik ile Mersin dikkatleri üzerine çekti. Mersin, bu noktada Antalya'dan bir adım daha ileri gitti. Üstelik neticede gurbetçilerimiz de döviz harcıyorlar ve bölgeye ekonomik katkı sağlıyorlar." 


ORTADOĞU'DAN GELENLER AZALDI

Olcar, bayram tatili ile birlikte tüm tesislerin dolduğunu, bu durumun eylül ayına kadar sürmesinin beklendiğini söyledi. Ortadoğu'dan beklenen turistlerin sayısında gerileme olsa da Mersin'in özellikle Irak ve Lübnan pazarından çok sayıda turisti ağırladığını kaydeden Olcar, "Suriyelileri artık ziyaretçi olarak saymıyoruz. Ancak onlar da ciddi bir rakamı teşkil ediyor diyebiliriz. Özellikle ikinci konut olarak adlandırdığımız tatil beldelerindeki konutlara daha çok Suriyeliler rağbet gösteriyor. Bu da doluluk oranını yükseltiyor" diye konuştu. 



12 BİN KAPASİTE ARTIRILMALI 

Mersin'de turizm sektörünün şu anda 12 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu, ancak bunu yeterli görmediklerini ve artırılması gerektiğini ifade eden Olcar, şöyle devam etti: "Yatak sayımızı çoğaltmadıkça daha fazla turist beklemek hayal olur. Özel sektör mevcut tesisleri yenileme adına üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor ama temcit pilavına dönen TarsusKazanlı, Karboğazı gibi projeler devreye girmedikçe, Mersin'in turizm çabaları sığ suda ayak çırpmaktan öteye gitmez. Mersin turizmine çağ atlatacak, yukarılara taşıyacak bu projelerin hayata geçmesi için özel sektörden yerel yönetime ve siyasilere kadar herkesin konuya duyarlılık gösterip, sahip çıkması gerekiyor." Karayollarında yaz döneminde yapılan çalışmaların turizmi olumsuz etkilediğini vurgulayan Olcar, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mersin klasiğini yaşadık ve büyük zorluk çektik. Karayolları; Erdemli-Mersin arasındaki karayollarında çalışma başlattı ve trafik felç oldu. Yöneticilerin iş yapma şevkleri kabardı ancak bilinçsizce sezonun en iyi döneminde yapılan bu çalışmalar bizleri olumsuz etkiledi. Bu çalışmalar neden ilkbahar veya sonbaharda değil de sezonda yapılıyor bunu anlayamıyoruz" diye konuştu. 



Hakimiyet 


Geri Dön