Konut

Nurdağı'nda Depremzedeler İçin Yapılan Köy Evleri Bayramda Teslim Edilecek!

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde inşa edilen köy evlerinin tamamlanmasıyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu evlerin bayramda hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. Bakan Kurum, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı videoda "Devletimiz çifte bayram yaşatıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapılan köy evlerinin depremzedeler için tamamlandığına dair bir video paylaştı. Bakan Kurum, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı videoda "Devletimiz çifte bayram yaşatıyor. Zor zamanlar geçirdik ancak bir arada, el ele vererek bu zorlu süreci atlatıyoruz ve atlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde etkili olan afet bölgesinde, depremden etkilenen köy halkına kalıcı konut sağlanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından toplam 143 bin 271 köy evi inşa ediliyor. Çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bakanlık, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle ilk etapta 9 ildeki 1049 köyde 23 bin 21 köy evinin inşa sürecine başladı.

Kurum'un paylaşımında yer verdiği Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Mesthüyük Mahallesi'nde yapımına başlanan köy evlerinin anlatıldığı videoda, yapımı tamamlanan köy evlerinin bayramda hak sahiplerine teslim edileceği aktarıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla ilk etapta 9 ildeki 1049 köyde 23 bin 21 köy evinin inşasına başladı. Bakan Kurum'un paylaştığı videoda, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Mesthüyük Mahallesi'nde yapımı tamamlanan köy evlerinin bayramda hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi. Depremzedelerin görüşlerinin yer aldığı videoda, yeni konutların güzel ve kusursuz olduğu, hayallerinin gerçekleştiği, huzurlu bir yaşam sürdürecekleri dile getirildi. Ayrıca, devletin çifte bayram yaşattığı ve milletin desteği ile bu zorlu sürecin atlatılacağı vurgulandı.

Paylaşılan videoda depremzedeler, konutların mükemmel ve kusursuz olduğunu ifade ederek, "Hayallerim de gerçek oldu. Çoluğumuz ile çocuğumuz ile huzurlu yaşayacağız inşallah. Hayal ettiğimizden daha güzel. Sağ olsunlar ellerine sağlık. Devletimiz çifte bayramı yaşattırıyor. Devletimizden milletimizden Allah razı olsun. İnşallah sırtları yere gelmez." dedi.

Son dakika: 3.3 şiddetinde deprem oldu!
Fahiş kiralara ayar geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı!
Aile Bakanlığı'ndan bayram müjdesi! Çocuklu ailelere 450 TL harçlık verilecek!