27 / 04 / 2024

Nurdağı'ndaki örnek deprem konutları görüntülendi! İlçede 2 bin 509 afet konutu yapılacak! 

Nurdağı'ndaki örnek deprem konutları görüntülendi! İlçede 2 bin 509 afet konutu yapılacak! 

6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde deprem konutları hızla yükseliyor. Yapımı süren afet konutları FPV dronla görüntülendi.



"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapımı devam eden afet konutları FPV dronla görüntülendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası kapsamında Nurdağı'nda inşaat çalışmaları devam eden afet konutları, teslim edilmek üzere hazırlanıyor.

İlçede çevre düzenlemesi dahil kısa zamanda oturulabilir hale getirilmesi planlanan konutlar, Anadolu Ajansı ekipleri tarafından FPV dronla görüntülendi.

Nurdağı'nda yapımı devam eden 26 bloktan oluşan projede 456 dairenin dış ve iç işlemlerinin tamamlanması için görev yapan ekiplerin çalışması kameralarla kayıt altına alındı.

Nurdağı ndaki örnek deprem konutları görüntülendi! İlçede 2 bin 509 afet konutu yapılacak! 

Görüntülerde, çalışmaları devem eden ve eşyasıyla hazır hale getirilen örnek daireler de yer aldı.

Depremden yoğun olarak etkilenen Nurdağı'nda 2 bin 509 afet konutu inşa edilecek.

Öte yandan dün de depremden etkilenen şehirler arasında bulunan Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yapımı devam eden ya da tamamlanan afet konutları, FPV dronla görüntülendi. Söz konusu konutlarda teslim için gün sayıyor.

Paylaşılan detaylara göre söz konusu görüntülerde, çalışmaları tamamlanmış olan ve donanım ve eşyalarıyla hazır hale getirilen örnek dairelere yer verildi.

Nurdağı ndaki örnek deprem konutları görüntülendi! İlçede 2 bin 509 afet konutu yapılacak! 

Öte yandan yine verilen bilgilere göre bölge genelinde depremden en çok etkilenen ilçelerden İslahiye'de 4 bin 531 konut inşa edilecek.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde inşa edilen kalıcı konutlar, FPV dronla görüntülenmişti. Kahramanmaraş Pazarcık'ta 3 bin 214 konut inşa edilecek. 

Nurdağı ndaki örnek deprem konutları görüntülendi! İlçede 2 bin 509 afet konutu yapılacak! 

DEPREM KONUTLARI NE ZAMA TESLİM EDİLECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde büyük bir seferberliğe imza atıldığını söyleyerek, şu anda yapımına başlanılan konut sayısının 200 bin civarında olduğunu kaydetti.

2-3 ay içerisinde konutları teslim etmeye başlayacaklarını belirten Özhaseki, ilk etapta 2 ay sonra 40 bin konutun teslim edileceğini söyledi.

Diğerlerinde de peyderpey geleceğini belirten Bakan Özhaseki, "Yani Aralık ayında o bölgelerde binlerce konutu teslim ettiğimizi görebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Hatay Depremzede Derneği'nden yeni kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Çok büyük sakıncaları var!

TOKİ Isparta 2023 projesi için yeni tarih belli oldu!


Geri Dön