29 / 04 / 2024

Nurettin Çarmıklı kimdir?

Nurettin Çarmıklı kimdir?

Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı kimdir? Nurettin Çarmıklı ile Nurettin Çarmıklı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Nurol Holding ile ilgili ayrıntılar bu haberin içinde...



Nurettin Çarmıklı kimdir?

Nurettin Çarmıklı, 1934 Artvin doğumlu. Eğitim hayatını yarıda bırakarak iş hayatına atılan Nurettin Çarmıklı, Nurol Holding kurucularından olup bugün Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı'dır.


Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı, Kavaklıdere Tenis Kulübü, Turizm Yatırımcıları Derneği, Karadeniz'in Özelliklerini Koruma Derneği, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı ve TÜSİAD'a üye.


Nurettin Çarmıklı, kardeşleri Erol ve Oğuz Çarmıklı ile Nurol İnşaat’ı 1966 yılında kurdu. 1989 yılında ise Nurol Holding çatısı altında şirketlerini kurumsallaştırdı.


1970 yıllarında ise Suudi Arabistan'da inşaat işleri yapmaya başlayan Nurettin Çarmıklı'nın hayata geçirdiği projeler şu şekilde sıralanıyor:

 İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları, Elazığ Ferro Tesisleri, Murgul Sülfürik Asit Fabrikası Tesisleri, Söke Ovası Sulama Tesisleri, Tusaş f-16 Uçak Fabrikası ve Tesisleri,  Ankara  İçmesuyu İncegaz Tüneli İnşaatı, Tarabya Konutları.


2008 yılında Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Belgesi'nin sahibi olan Nurettin Çarmıklı'nın diğer ödülleri;

-Uçan Süpürge Uluslararası Film Festivali 

-2007 Etopya Sözleşme Kalemi 

-2007 Jandarma Asayiş Vakfı Şilt Belgesi

-2007 Kuveyt Büyükelçilik Hediyesi

-2006 Sevda Cenap Vakfı Katılık Belgesi

-2007 Kadın ve Gençlik Platformu Derneği 

-2008 Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Belgesi

-2007 Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü Sözleşme Kalemi



Geri Dön