17 / 11 / 2024

Nurus ekolojik duyarlılığı yaygınlaştırıyor

Nurus ekolojik duyarlılığı yaygınlaştırıyor

Günümüzde `ekolojik duyarlılık ve sürdürülebilirlik' bir yaşam biçimi olarak giderek yaygınlaşıyor




Küresel ısınmanın başlıca sebeplerinden biri olan karbondioksit salınımı konusunda yapı sektörüne çok iş düşüyor. Ülkemizde henüz çok yeni yaygınlaşmaya başlayan Yeşil Bina uygulamaları, sosyal sorumluluk anlayışıyla tasarlanan, arazi seçimi, yenilenebilir enerji kaynağı kullanımı, doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanımı, iklim verilerine uygunluk gibi kriterlerle yapının yaşam döngüsünü bütünsel olarak değerlendiren, ekosisteme duyarlı yapıları içeriyor.

Yeşil Bina değerlendirme kriterlerine göre, doğal malzeme kullanımı, enerji ve çevre duyarlı kaynak kullanımı
iç mekan çevre kalitesi  ile LEED sertifikasyonu çerçevesinde tasarlanan A sınıfı ofis binalarında mobilya sektörünün lider markası NURUS öne çıkıyor.

NURUS' ta Kalite, Çevre Yönetimi ve Sürdürülebilirlik

2008 yılından beri `Tasarım ve Doğa Arasındaki Kusursuz Denge' temasıyla çevre bilincine dikkat çeken Nurus, geri dönüşüm oranı yüksek çevre dostu ürünleri ve sürdürülebilirlik prensibiyle Avrupa'nın sektöründe en teknolojik fabrikasına sahip, dünyada 30'un üzerinde ülkeye ihracat yapan, Türkiye'nin en çok uluslararası tasarım ödülüne sahip, yurtiçinde ve yurtdışında en üst segmentte projelere imza atan markası.

Belçika' dan Hindistan' a kadar geniş bir pazar ağında tercih edilen tek Türk markası olan Nurus, bu başarıyı uzun yıllardır çevre ve insan sağlığına yatırım yaparak sağlıyor.

1992 yılında FIRA (Furniture Industry Research Association), 2000 yılında BIFMA (Business and Institutional Furniture Manufacturer's Association) üyesi olan Nurus, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi belgelerine sahip.

Nurus, tasarım yönetimi konusunda yaptığı başarılı ve tutarlı çalışmaları ile 2007 yılında `DME 2007 `Design Management Europe' yani `Avrupa Birliği Tasarım Yönetimi Ödülü' nün sahibi oldu.

Nurus, düşük karbondioksit salınımı, yenilenebilir enerji kullanımı, gelişmiş atık yönetimi, doğal ışık kullanımı ve atmosfer/akustik değerlerine sahip fabrikası ile yeşil bina kriterlerine uygun, motivasyon odaklı, fonksiyonel, ergonomik, LGA ve GS güvenlik sertifikalarına sahip ofis çözümleri sunmaktadır.

Üretiminde çevreye ve insan sağlığına zararlı malzeme kullanmayan Nurus,  yandığı zaman zehirli gaz açığa çıkarmayan su bazlı ve çevre dostu kimyasal kullanımı kloroflorokarbon içermeyen ve geri dönüşüm oranı yüksek malzeme seçimleri Avrupa Normları'na uygun üretimi yüzde 60'ı geri dönüşümlü kağıt ambalaj kullanımı
atıkların ruhsatlı tesislerce toplanarak geri dönüştürülmesi gibi çevreye duyarlı uygulamalarıyla Türkiye' de yeşil ofislerin tercihi.

Hem uluslararası pazarlarda, hem de yurtiçinde açık ofisler, toplantı odaları, konferans salonları, sosyal alanlar, cafe, restaurant ve dinlenme alanlarında, esnek, üretkenliği artıran, yaratıcılığı ve fikir paylaşımını destekleyen, etkileşimli bir çalışma imkanı sunan çözümler Türkiye' nin en çok uluslararası tasarım ödülüne sahip olan Nurus tarafından sağlanıyor.

Nurus Genel Müdürü Güran Gökyay, yeşil ofis uygulamaları ile ilgili olarak: `Yukarıda bahsi geçen kriterlere uymadan İspanya'dan Hindistan'a kadar uzanan coğrafyada üst segmentte projeler üretmeniz imkansız. Bunlar olmadan ancak alt segmentte projeler üretebilirsiniz. Bizim yıllardır bu coğrafyada üst segmentte tercih edilen tek Türk markası olmamız, yıllardan beri bu bilinçle hareket etmemizden kaynaklanıyor. Bugün artık Hindistan dahil tüm ülkelerde bu sertifikasyonlar isteniyor, bizler bu konularda yıllardır çalıştığımız için bugün
zorlanmadan büyük projeler alabiliyor ve böyle bir global krizde dahi ciromuzu %30 oranında artırabiliyoruz'.
diyor ve ekliyor:  `Bugün Nurus; Brüksel'de Antwerp Eyaleti Belediye Binası projesini, Dexia Bank projesini, ACA projesini, Hindistan'da HCC Hindustan Construction Company projesini, Volkswagen projesini, Fransa'da France Abonmanne ve Acerta projesini, Mısır'da HSBC projesini, Kazakistan'da Kazkommertzbank projesini yapan Türk markasıdır'.


Geri Dön