Kent Haberleri

O ay kimse doğalgaz faturası ödemeyecek! Ödenecek toplam tutar sıfır! İşte doğalgazın ücretsiz olacağı tam tarih!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olacağını açıkladı. Gelen açıklamalar sonrasında vatandaşlar ''Doğalgaz hangi ay ücretsiz? Kartlı sayaçlar da ücretsiz olacak mı?'' sorularının yanıtını merak edip araştırıyor... Bu kapsamda vatandaşlar ''doğalgaz hangi ay ücretsiz? Kartlı sayaçlar da ücretsiz olacak mı?'' gibi sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yıl boyunca aylık ortalama 25 metreküpe denk doğalgazın ücretsiz olacağını açıklamıştı. Bu kapsamda vatandaşlar ''doğalgaz hangi ay ücretsiz? Kartlı sayaçlar da ücretsiz olacak mı?'' gibi sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. 

O ay kimse doğalgaz faturası ödemeyecek! Ödenecek toplam tutar sıfır! İşte doğalgazın ücretsiz olacağı tam tarih!

DOĞALGAZ HANGİ AY ÜCRETSİZ!

Erdoğan, bedava doğalgazın müjdesini verdi. Müjdenin hemen ardından konuyşa ilgili araştırmalar başladı.

Konutlardaki 20 milyona yakın doğalgaz abonesi için 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturalarında tutar "0" olacak.

Vatandaşların, bu tarihten sonra gelecek ilk faturasına ücret yansıtılmayacak, yani ödenecek tutar kımsında ''sıfır'' ibaresi yer alacak. Önümüzdeki yıl nisan ayına kadar ise vatandaşların hanelerine 12 ay boyunca 25 metreküp doğalgaz ücretsiz verilecek.

Ücretsiz doğalgazın tarihini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez şu şekilde açıkladı: "Bugün gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" dedi.


DOĞALGAZ FATURASI HANGİ AY ÜCRETSİZ OLARAK GELECEK?

20 Nisan sonrasında gelen ilk faturaların toplam tutarı sıfır olacak. 20 Nisan tarihinden sonra kesilecek faturalarda ücret kısmında sıfır ibaresi yer alacak. Bir gün önce, örneğin 19 Nisan'da fatura kesildiyse aynı tüketicinin bir sonraki faturasından ücret alınmayacak..

KARTLI SAYAÇLAR ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Dağıtıcı doğalgaz firmalarının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile beraber usul ve yöntemler üzerinden çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fakat henüz, mekanik yani kartlı sayaçlarda durum belli olmadı.

Doğalgaz kullananlar hemen baksın! Yeni döneme girildi!

Doğal gaz müjdesinde yeni gelişme! Bu tarihte fatura ödemeyeceksiniz!

Doğalgaz ücretsiz mi oldu? Doğalgaz kaç ay bedava? Doğalgaz ne kadar ücretsiz?