Ekonomi

O bakandan düzenli nakdi yardım açıklaması! 28 Mayıs'a kadar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, düzenli nakdi yardım yaptıklarını belirterek, ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 295 milyon lira ödeme yapılacağını dile getirdi.Yaptığı açıklamada şartlı Eğitim Yardımı dahilinde çocukların okullarına devam etmesi kaydıyla, ilk ve orta öğrenim çağında çocuğu olan ve sosyal güvencesi olmayan ailelere destek verdiklerini dile getiren Bakan Derya Yanık, "Buna ek olarak Şartlı Sağlık Yardımı ile de 0-6 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere, Sağlık Bakanlığının belirlediği zamanlarda sağlık kontrollerini yaptırmaları kaydıyla düzenli nakdi yardımda bulunuyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımları ile Çoklu Doğum Yardımı dahilinde bu ayki hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan sosyal yardım ödemeleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada şartlı Eğitim Yardımı dahilinde çocukların okullarına devam etmesi kaydıyla, ilk ve orta öğrenim çağında çocuğu olan ve sosyal güvencesi olmayan ailelere destek verdiklerini dile getiren Bakan Derya Yanık, "Buna ek olarak Şartlı Sağlık Yardımı ile de 0-6 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere, Sağlık Bakanlığının belirlediği zamanlarda sağlık kontrollerini yaptırmaları kaydıyla düzenli nakdi yardımda bulunuyoruz." dedi.

Yaptığı açıklamada ihtiyaç sahibi hanelere de nakdi destek verildiğini dile getiren Bakan Derya Yanık, "Bu kapsamda, mayıs ayına ilişkin diğer sosyal yardımlarımızın yanı sıra bu üç sosyal yardım programımız ile 295 milyon lira ödeme yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Derya Yanık yaptığı açıklamada üç nakdi sosyal yardım programındaki ödemelerin 28 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edeceğini kaydetti.

Maaşlara Temmuz zammında geri sayım başladı! Kim kaç TL maaş alacak? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği..

Hesap veya IBAN numarasını bildirenlere hemen 1.100 lira yatırılacak! Sosyal yardım başvuru ekranı açıldı!

Kamu kurumları hemen 60 yaşını doldurmamış personeller alacak! Deneyim, sınav ve mülakat yok!