22 / 05 / 2024

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğuna dikkat çekti ve bölgenin er geç depremle sınanacağını söyledi. 



İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD) tarafından Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen "Manisa Depreme Hazır mı?" paneline katıldı. 

Prof. Dr. Naci Görür, Manisa'daki fay hatlarının dağ kenarları, yamaçları ve ova içlerine doğru yayılım gösterdiğinin altını çizdi ve şehrin horst ve graben arazi özelliklerine sahip olduğunu söyledi. 

Görür, Manisa'nın "graben" şeklinde tanımlanan çöküntü alanı üzerine kurulduğunu da dile getirdi. 

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Manisa, aktif fay hatları üzerinde yer alıyor. Bu canlı faylar, 7 ve üzeri büyüklükte deprem yaratma potansiyeline sahip. Tektonik yapının içinde yaşıyorsunuz ve bu tektonik yapıda depremler mutlaka meydana gelir. Bugün olmazsa yarın olur, yarın olmazsa öbür gün olur. Bu nedenle kalkıp bizim burada deprem olacak mı? Ne zaman olacak? Nasıl olacak? Bunları konuşmanın hiç anlamı bulunmuyor" dedi ve bu bölgenin er geç depremle sınanacağının altını çizdi.

Görür, tarihten ders alarak depremlerin ciddiye alınması gerektiğini belirtti ve "Manisa'nın gayrimenkul sahipleri, yaşayan insanları, buranın sahipleri sizsiniz. Kendi iradenizi kullanarak mülkünüze sahip çıkın. Siyasetle asla uğraşmayın. Ancak kim gelirse gelsin, Manisa'mızı dirençli bir şehir haline getirin. Manisa depreme dirençli duruma getirilebilir mi? Elbette getirilebilir. Manisa depreme dirençli kent hale gelirse büyük bir depremden minimum etkilenir" ifadelerini kullandı. 

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu açıklamasında depremin engellenemeyeceğine dikkat çekti ve etkilerinin azaltılabileceğini söyledi. 

Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem dünyanın nabız atışlarıdır. Deprem olmazsa dünya ölür. Deprem dünyanın yaşadığını işaret eder. Ancak biz depremin kucağına oturur, gerekli tedbirleri almazsak öldürür bizi. İş bu kadar açık" diye konuştu. 

Görür, söz konusu açıklamasını "Dirençli bir Manisa için, dirençli şehirler için bölgeyi çok iyi bilmeliyiz. Topografyasını bilmeliyiz, jeoloji ve zeminini bilmeliyiz" diyerek tamamladı. 

Hisse senedi almak isteyenler dikkat! Kripto fenomenindan flaş uyarı geldi!

Fahiş kira artışlarına ceza! Ev sahipleri ve emlakçılar aman dikkat!

Konut kredisi faizlerinde son durum! İşte 1 milyon TL'nin banka banka hesaplama tablosu 1 Mayıs 2024!


Geri Dön