Kent Haberleri

O cezalar tamamen silinecek! Ödemeden bakın! Başvuru yapmaya gerek var mı?

Covid-19 salgını döneminde kısıtlama kararlarını ihlal edenlere verilen para cezalarının iptal edilmesi işleminin nasıl uygulanacağı belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı tebliğe göre, söz konusu cezalar vatandaşların başvurusuna gerek kalmadan ilgili idareler tarafından silinecek.Tahsilat tebliğine göre, maske başta olmak üzere Covid-19 salgınının yayılmasının önüne geçmek amacıyla alınan tedbirlere uyulmaması karşılığında 11 Mart 2020 ile 9 Kasım 2022 tarihleri arasında verilen para cezaları siliniyor

Bütün vatandaşları ilgilendiren düzenleme yani Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan tahsilat genel tebliğleri, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tahsilat tebliğine göre, maske başta olmak üzere Covid-19 salgınının yayılmasının önüne geçmek amacıyla alınan tedbirlere uyulmaması karşılığında 11 Mart 2020 ile 9 Kasım 2022 tarihleri arasında verilen para cezaları siliniyor.

Düzenlenmiş idari yaptırım kararları ise tebliğ edilmeyecek. Tebliğ edilmiş idari para cezaları  da takip için vergi dairelerine bildirilmeyecek.

ÖDENMİŞ CEZALAR İADE EDİLMEYECEK

9 Kasım 2022 tarihi itibariyle tahsil edilmemiş cezaların takip işlemleri sonlandırıldı. 9 Kasım'dan önce yapılmış ceza ödemelerinin, iade edilmesi ise söz konusu olmayacak.

Sadece 9 Kasım 2022 ve sonrasında yapılmış ceza ödemeleri iade edilecek.

SON TAKSİDİN VADE TARİHİNE KADAR BEKLEME SÜRESİ

351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişikliğin sonucunda  öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, "öğrenim kredisi olarak verilen miktarla" sınırlandırıldı. Öte yandan öğrenim ve katkı kredilerinin hesaplanması ve taksitlerin ödenmesine ilişkin düzenlemelerin mevcut alacaklara nasıl  yansıtılacağına ilişkin de yeni düzenlemeler yapıldı.

Yayımlanan tebliğe göre, 9 Kasım 2022’den itibaren öğrenim ve katkı kredisi taksitlerinin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda, öğrenim ve katkı kredisi borcu için öngörülen son taksidin vade tarihine kadar beklenecek. Son taksitin vade tarihinden sonra ödenmemiş borçlar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünce Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a göre takip edilmek üzere ilgili vergi dairesine aktarılacak.

GECİKME ZAMMI DA HESAPLANACAK

Belirlenen sürede ödenmeyen öğrenim ve katkı kredisi taksitlerine vadesinden itibaren gecikme zammı da uygulanacak.

9 Kasım 2022’den önce vergi dairelerine takip için bildirilen ve bu tarih itibarıyla tahsil edilmeyen kredi taksitleri içinde yer alan endeks tutarları silinecek, endeksten arındırılmış taksit tutarları takip edilecek.

Son fırsatınız olabilir! Pişman olmamak için hemen bakın! E-Devlet’ten öğrenmek mümkün…

Peş peşe açıklandı! Binlerce kişiye 1600 TL verilecek! Başvuru tarihleri ve şartları için hemen bakın!

Bakanlık, son dakika haberi olarak duyurdu! Hesaplara yatıyor!