Genel

O firma çalışanlarına 25 maaş ikramiye verilecek!

Geçtiğimiz sene personeline 25 maaş ikramiye veren Yüce Auto A.Ş patronu Ahmet Yüce, TİSK'e tepki gösterdi. Yüce, "çalışanlar için pazarlık olmasını yanlış bulduğunu" söyledi. Yüce, bu sene ise 25 maaştan daha çok ikramiye vereceğini söyledi.100-10

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) 10.100-10.400 TL'lik asgari ücret teklifine Yüce Auto-Skoda patronu Ahmet Yüce sitem etti.

"ÇALIŞANLAR İÇİN PAZARLIK YAPILMASINI KINIYORUM"

Otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci'ye açıklama yapan Yüce Auto patronu "İşverenlerin bunu çalışanlarına nasıl uygun gördüğünü anlamıyorum. Bunun pazarlığı olmaz. Çalışanlar bizim ailemiz. Onlar aracılığı ile kazanıyorsak paylaşmayı bilmeliyiz. TİSK'in önerisinden hiç memnun değilim. Her şeyi devlete yüklememek lazım, devlet de zaten olması gerekeni yapıyor. Sesini çıkartmayan büyük grupları, özel sektörü de gerçekten anlamıyorum. Kardeşim işçinin hakkını muhafaza edeceksin. Ben konuşuyorum çünkü onlar bizim ailemizin ferdi ve haklarını savunuyorum. Bakıyorum bu hususta biz ve Doğuş'tan başka öne çıkan da göremiyorum." diye konuştu.

O firma çalışanlarına 25 maaş ikramiye verilecek!

25 MAAŞTAN FAZLA İKRAMİYE VERİLECEK

Ahmet Yüce'ye 2022 senesinde verilen 25 maaş ikramiyesi sorusu da soruldu. Özpeynirci'nin bu sorusuna Yüce, "Tabi ki vereceğiz, hatta çoğunu da vereceğiz. Her zaman iş arkadaşlarımın destekçisiyim, diğer şirketler de bunu yapmalı." şeklinde cevap verdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye'de faaliyet gösteren işveren sendikalarının çatı kuruluşudur. 1950 yılında kurulmuş olan TİSK, Türkiye'nin çeşitli sektörlerinde faaliyet gösteren işverenlerin ortak çıkarlarını temsil etmek amacıyla kurulmuştur.

 

TİSK, Türkiye'de özel sektörde faaliyet gösteren işverenleri temsil etmektedir. Sendika üyesi işverenler arasında sanayi, ticaret, hizmet ve tarım sektörlerinden şirketler bulunmaktadır. TİSK, işverenlerin haklarını ve çıkarlarını savunmak, iş ilişkilerinin geliştirilmesini sağlamak, çalışma koşullarının iyileştirilmesini desteklemek gibi konularda faaliyet göstermektedir.

TİSK'in temel amaçları arasında işverenlerin temsil gücünü artırmak, işverenler arasında işbirliği ve dayanışmayı sağlamak, ulusal ve uluslararası düzeyde işverenlerin çıkarlarını korumak yer almaktadır. TİSK, hükümetle, işçi sendikalarıyla ve diğer sosyal paydaşlarla işbirliği yaparak iş dünyasının gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

ING Bank'tan mükemmel güncelleme! Promosyon rakamları emeklileri mutlu etti

Flaş! Flaş! Annelere bir müjde daha! 6 ay boyunca 1600 TL ödeme yapılacak

Gençler bu haber sizi üzebilir! Spotify'a zam mı geliyor?