Perakende

O ilde ekmek ve simide zam!

Rize’de ekmeğe zam geldi. Ekmek yarından itibaren 8,5 liradan satışa sunulacak. Öte yandan simit fiyatları da arttı. İşte detaylar...

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın ülke genelinde ekmek fiyatlarının Temmuz ayından itibaren 200 gram ve 210 gram aralığındaki ekmeğin 7 ile 7,5 Türk Lirası arasında olacağını açıklamasından sonra zamlar şehir şehir uygulamaya başladı.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Rize ilinde ekmeğe bu sene ikinci zam geldi. Ocak ayında 5 TL'den 6 TL'ye çıkan ekmeğe 2,5 TL daha zam geldi. Pazartesi gününden itibaren kentte 250 gram ekmek 8,5 TL'den satılacak. 7 TL'den satılan susamlı simide de 3 lira zam geldi. 130 gram susamlı simit 10 TL oldu.

İşte detaylar..

7 AYDA EKMEĞE 2. ZAM

İlde bu yılın ilk 7 ayında ekmeğe 2.zam geldi. Geçen yılın Haziran ayında 210 gram ekmek 3 TL'den 5 TL'ye çıkmıştı. Ocak 2023'te 240 gram ekmek 5 TL'den 6 TL'ye çıktı.

Rize Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni zam talebi görüşüldü, karara bağlandı. 7 ay sonra ekmeğe bir zam daha geldi. 17 Temmuz'dan itibaren Rize'de 250 gram ekmek, 8,5 TL'den satışa sunulacak.

SİMİT FİYATLARI DA ARTTI!

50 gramı 2,5 TL'den satılan susamsız simidin fiyatı 3,5 TL'ye çıkmıştı. 7 TL'den satılan 130 gramlık susamlı simidin 10 TL'den satışa sunulması kararlaştırıldı.

BURSA'DA EKMEĞE ZAM GELDİ

Öte yandan Bursa'da ekmeğin fiyatı da zamlandı. 5 TL'den satılan 210 gram ekmeğin fiyatı cuma gününden geçerli olmak üzere 7,5 liradan satılacak.

Bursa Fırıncılar Odası, artan maliyetleri gerekçe göstererek 5 lira tutarında olan 210 gram ekmeğin fiyatını 7,5 liraya yükseltti.

İSTANBUL'DA EKMEĞE GAYRİRESMİ ZAM

Ayrıca, İstanbul'da hem Esnaf Odası'na hem İTO'ya bağlı fırıncıların sattığı ekmek fiyatlarına dair henüz zamlı bir tarife gelmedi. Fakat maliyetlerindeki artışı gerekçe gösteren bazı fırıncılar zamlı tarife çıkmadan 240 gram ekmeği 230 grama düşürerek fiyatını 6 TL'den 8 TL'ye çıkardı.

Milli Emlak o ilde KDV'den muaf arsa ve arazi satıyor! Aman bu tarihi kaçırmayın! 

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 155 milyar dolar oldu!

Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne oldu?