Kira

O ilde fahiş kira artışı yapan 42 kişi hakkında soruşturma!

Konya'da, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konut kira tutarlarında fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olan 42 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Konya'da, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konut kira tutarlarında fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olan 42 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre asrın felaketi olarak belirtilen depremden etkilenen şehirlerden afetzedelerin geldiği şehirde, bazı konut sahibi ve emlakçıların konut kiralarında fahiş fiyat artışı yaptığı öne sürüldü.

Aktarılan detaylara göre, yapılan çalışmalar sonucunda Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, konut kiralarını fahiş miktarda artıran emlakçı ve ev sahibi toplamda 42 kişi hakkında soruşturma başlattı.

11 TL eksik ödenen kira için tahliye

Paylaşılan detaylara göre, mahkeme kirasını 11 TL eksik yatıran kiracının tahliye edilmesine karar verdi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, söz konusu olay geçen yıl şubat ayında İzmir'de yaşandı. 

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Erzene Mahallesi'nde yaşayan E.T. (35) 1774 Türk Lirası olan kirasını 7 lira eksik yatırdı. Banka da yatırılan söz konusu bu paradan 4 lira da komisyon kesti. 

Yaşanan bu olay üzerine ev sahibi S.F. (60), İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı ve söz konusu dava geçtiğimiz mart ayında karara bağlandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, mahkeme, kiracının belirlenen bedel üzerinden kirasını tam şekilde yatırması gerektiğine hükmedip, E.T.'nin 5 senedir oturduğu konuttan tahliyesine karar verdi. E.T.'nin avukatı ise söz konusu kararı istinaf mahkemesine taşıdı.

"5 KURUŞ İÇİN BİLE KONUTUNUZDAN TAHLİYE EDİLEBİLİRSİNİZ"

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, konut sahibi S.F.'nin avukatı, kiraların anlaşılan tutar üzerinden net şekilde yatırılması gerektiğini belirterek, bu sebeple kiracıların banka yoluyla kira bedellerini gönderirken dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Konut sahibi S.F.'nin avukatı sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Banka komisyon tutarının kesinlikle kira bedelinden düşülmemesi gerekiyor. 5 kuruş için bile tahliye edilebilirsiniz." 

Kiracılara kötü haber! Sadece 11 TL eksik kira için tahliye kararı!

İstanbul’daki bazı bölgelerde kiralar deprem nedeniyle peş peşe düştü!

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!