10 / 09 / 2024

O ilde habersiz yerleşke planı değiştirildi: 250 konut sınır dışı edildi! 

O ilde habersiz yerleşke planı değiştirildi: 250 konut sınır dışı edildi! 

Elazığ Belediyesi, mücavir alan içerisinde bulunan merkeze bağlı Sarıçubuk köyünde muhtardan habersiz yerleşke sınırlarında değişikliğe gitti. 250 ev sınır dışında kaldı ve durum tepki çekti. İŞte ayrıntılar...



Elazığ’da Kemal Sunal’ın oynadığı Propaganda filmini hatırlatacak bir olay meydana geldi. Elazığ Belediyesi merkeze bağlı Sarıçubuk köyünde köy yerleşke planını yeniden çizilmesinin ardından yüzlerce ev, okul ve sağlık ocağı yerleşke sınırları dışında kaldı. 

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; Elazığ Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında yaşadıkları sorunu meclis üyelerine açıklamak isteyen muhtar Karakaya, meclis toplantısına alınmadı.

O ilde habersiz yerleşke planı değiştirildi: 250 konut sınır dışı edildi! 

Habersiz olarak köyün yerleşke planın değiştiğine dikkat çeken Sarıçubuk köyü muhtarı Candan Karakaya, "Elazığ Belediyesi, 488 nüfuslu olan Sarıçubuk köyümüzün Elazığ Belediyesi benden ve köy sakinlerimize bilgi vermeden köy yerleşkesi sınırlarını değiştirmiş ve köyümüzde bulunan konutların yarısından fazlası çizilen yerleşkenin dışında kalmış" diye konuştu. 

Bu yerleşke planını belediyeye yetkililerine sorduğumda belediye meclisi imar komisyonundan geçtiğinin ve mecliste kabul edildiğinin söylendiğini aktaran Candan Karakaya, "Belediye meclis toplantısına bu yapılan hukuksuz işlemle ilgili köy muhtarı olarak konuşmak istedim fakat meclis başkanvekili talimatıyla meclis toplantısına girmeme belediyenin güvenlik görevlileri tarafından engel olundu" dedi. 

O ilde habersiz yerleşke planı değiştirildi: 250 konut sınır dışı edildi! 

"Bu yeni yerleşke planına göre köy okulumuz, sağlık ocağımız ve 200-250 hane yerleşke sınırları dışında yer alacağından dolayı hizmet alamayacaklar. Bu durumu belediye yetkililerine belirtmeme rağmen ‘muhtar buna yapılacak bir şey yok karar komisyon ve meclisten geçti’ denildi" ifadelerine yer veren muhtar Karakaya, bu kararı kendilerinden habersiz nasıl aldıklarını bilmediğini söyledi. 

Karakaya, "Yapılan planla ilgili ben de yeni haberdar oldum. Ne bana, ne ihtiyar heyetimize ne danışıldı ne de bilgi verildi" ifadelerini kullandı. 

Sarıçubuk köyü muhtarı Candan Karakaya, Belediyenin çizdiği yerleşke projesiyle beraber köye gelen altyapı, doğalgaz hizmetlerinin gelmesi durumunda sağlık ocağı, okul ve yüzlerce hanenin bu hizmetlerden yararlanamayacağını vurduladı ve şunları söyledi: 

* "Elazığ’a yakın olan evleri yerleşke dışında bırakılmış köyün batı tarafından olan evlerin dahi olmadığı tarlalar köy yerleşke içerisine almışlar. Bunun nedeni sorduğumda ise belediye yetkilileri cevap dahi veremiyorlar. Belediyenin tek dediği şey, ‘bu projeyi AFAD bize göndermiş köyde hak sahiplerinin arsaları var oralarda evler yapılacak’ diyor. Ancak hak sahipleri için bizim bölgede 2 bin konut yapılıyor köyümüzde hak sahibi olan kişilere oradan evler verilecek. Bu hukuksuz kararla ilgili yasal haklarımız kullanacağız. Şuan yüzlerce köylü bu durumdan dolayı mağdur. Biz belediye yetkililerinden tüm hane ve kurumları içine alacak genişletilmiş bir yerleşke planın yapılmasını istiyoruz."

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapuda resmen yeni dönem başlıyor!

Uzmanı Balıkesir’de arazi yatırımı için fırsat bölgeleri açıkladı!

Kira artış oranları konut fiyatlarını nasıl etkiler?


Geri Dön