27 / 04 / 2024

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.



Edirne İl Öze İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik  Edirne'de kaçak yapıyı 3 bölgeye ayırdıklarını belirterek ''Kaçak yapıda en çok sıkıntının olduğu bölge  olarak Keşan ve Enez’de sahil kesimidir. Keşan ve Enez bölgelerine ayrı birimler kurduk. Kaçak yapılaşma ile ilgili olarak sürekli arazide denetimler yapılarak kaçak yapıya izin verilmemeye çalışılıyor. 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildi” dedi.

25 İMAR DOSYASI ENCÜMENE SUNULDU!

15 adet tevhid, 303 adet ifraz ve 15 adet irtifak hakkı, dosyası incelenerek İl Encümenine sunulduğunu belirten AliÇelik  12 adet halihazır harita incelemesi yapılması ile ilgili olarak konuştu.

Çelik 11 adet imar planı incelenmesi yapılarak İl Genel  Meclisi onayına sunulduğunu açıkladı. 368 adet yapı ruhsatı başvurusu için parselinde inceleme yapılarak imar durumu belgesi düzenlendiğinden bahseden Çelik '' Daha önce belde olan Hacıköy, Mecidiye, Çamlıca, İbriktepe köyleri ama imar planı olan yerlere 25 adet imar uygulama dosyası incelenerek İl Encümen onayına sunulmuştur. 617 adet binaya ulusal adres veri tabanı üzerinden adres numarası verilmiştir. 96 adet zemin etüdü arazide yerinde incelenmiş ve 168 adet zemin etüdü dosyası kontrol edilerek onaya sunulmuştur” dedi.

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

KAÇAK YAPIYI 3 BÖLGEYE AYIRDIK

En çok kaçak yapının Keşan ve Enez sahil bölgelerinde bulunduğunu ifade eden Çelik, kaçak yapıyı 3 bölgeye ayırdıklarını söyledi.

 Kaçak yapıda en çok sıkıntının olduğu bölge  olarak Keşan ve Enez’de sahil kesimi olduğunu belirten Çelik '' Keşan ve Enez bölgelerine ayrı birimler kurduk. Kaçak yapılaşma ile ilgili olarak sürekli arazide denetimler yapılarak kaçak yapıya izin verilmemeye çalışılıyo.'' dedi. 

46 adet yapı ruhsatı, 100 adet Valilik inşaat izin belgesi toplanda 146 yerde düzenlenirken, 19 adet yapı kullanma izin belgesi 54 adet Valilik yapı kullanma izin belgesi düzenlendi.

197 adet binaya inşaat izni, 74 adet binaya da yapı kullanma izni verildi. 95 adet izinsiz yapı mühürlenmiştir. 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildi. Yapının ruhsatlanması için müracaat etmesini istiyoruz. 2023 yılında 84 adet kaçak yapı için il encümenince yıkımına karar verildi. Bu kapsamda 10 adet kaçak yapının yıkımı gerçekleşti.

3 BİN 814 KİŞİ İMAR BARIŞINDAN FAYDALANDI!

3194 sayılı imar kanunun geçici 16.maddesi kapsamında imar barışından faydalanarak alınmış 3 bin 814 yapı kayıt belgesi ile ilgili tebliği yapı malikleri tarafından tarafımıza sunuldu diyen Çelik, “Bugüne kadar  146 adet metruk yapı tespiti yapılarak taşınmaz sahiplerine bildirimde bulunulmuştur. 125 adet yapının metrukluğu giderilmiş yada yıkılmış  olup, kalan 21 yapı için işlemler devam ediyor. Baba öldükten sonra metruk yapıları çocukları sahiplenmek istemiyor” dedi.

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Geri Dön