Kent Haberleri

O ilde yüzde 20 indirimle arazi fırsatı!

Mardin İli Midyat Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Mardin Midyat'ta yer alan araziyi satışa çıkardı. Satış ihalesi 31 Mayıs 2023 tarihinde saat 09:00'da yapılacak.

Mardin İli Midyat Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Mardin Midyat'ta yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor.

Acırı Mahallesi'nde yer alan arazi 18 bin 213 metrekare alana sahip. Söz konusu arazinin muhammen bedeli 7 milyon 57 bin TL, geçici teminat bedeli ise 1 milyon 764 bin 250 TL olarak belirlendi.

İmarsız arazinin satış ihalesi 31 Mayıs 2023 tarihinde saat 09:00'da yapılacak.

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Mardin İli Midyat Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğünden:
SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ; 


1- Yukarıda belirtilen taşınmazın satış ihalesi 2886 sayılı kanunun 45.maddesi uyarınca açık teklif usulü ile yapılacaktır.
2- İhale Midyat Kaymakamlığı Toplantı Salonunda toplanacak komisyonca yukarıda belirtilen ihale usulü uygulanarak gösterilen tarih ve saatte yapılacaktır.
3- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
a) Geçici teminat yatırıldığına dair belge (Tedavüldeki Türk Parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri Şube limitini gösterir süresiz teminat mektupları ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler.-Nominal bedele faiz dâhil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır-) Mevduat veya katılım bankalarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından ilgili muhasebe birimine yatırılması zorunlu olup, bunlar ihale komisyonunca teslim alınamaz. Üzerlerine ihale yapılanların teminat mektupları, ihaleden sonra ilgili muhasebe birimine teslim edilir ve üzerlerine ihale yapılmayan isteklilerin geçici teminatları hemen geri
verilir.
b) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları,
c) Tebligat için Türkiyede adres göstermeleri,
d) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri (Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir.)
e) İşin gereğine göre İdarece tespit edilecek diğer belgeleri vermeleri,
f) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile
yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri şarttır.
4- İhalelere ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Midyat Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğünde görülebilir ve bedelsiz olarak temin edilebilir.
5- Taşınmaz malın yapılacak olan satış ihale sonucunda oluşacak bedel üzerinden ayrıca 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde 1), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 0.5 (binde beş), 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için %0.25 (on binde yirmi beş) oranında döner sermaye alınacaktır.
6- Taşınmaz malın satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz mal, satış tarihi takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmaz
7- Taşınmaz malın bedelinin taksitle ödenmesi halinde, satış bedelinin dörtte biri peşin, kalanı ise iki yılda ve taksitlerle kanuni faiz ile birlikte ödenebilir.
8- Taşınmaz malın bedelinin peşin olarak ödenmesi halinde satış bedeline %20 indirim uygulanacaktır.
9- Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı kanunun 37.maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır.
10- Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
11- İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
12- İhale ilanı www.milliemlak.gov.tr, www.mardin.gov.tr, www.mardin.csb.gov.tr ve www.midyat.gov.tr internet adreslerinde görülebilir.
İLAN OLUNUR

Milli Emlak o ilde tam 13 bin 300 TL'ye arazi satacak! Sakın kaçırmayın! 

Çiftlikköy Belediyesi Yalova'da arsa satacak!

Konya Karatay'da 24 ay taksitle imarlı arsa fırsatı!