Kent Haberleri

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...Derince Belediyesinden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, ilçede ilk etapta Yenikent Mahallesi Araptepe mevkisinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanarak, 30 senelik sorun çözüldü

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının desteğiyle kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.

Derince Belediyesinden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, ilçede ilk etapta Yenikent Mahallesi Araptepe mevkisinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanarak, 30 senelik sorun çözüldü.

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün öncülüğünde yapılan meydana gelen yeni bir yaşam alanı inşa edildi.

Paylaşılan detaylara göre, yaklaşık olarak 30 bin metrekare büyüklüğündeki alanda hayata geçirilen ve 10 bin metrekaresi yeşil alana ayrılmış olan projede, yapım çalışmaları konutlarda vatandaşlar da oturmaya başladı.

Derince Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğinde, Derince Deniz Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı.

"Bakanlığımız ile yerinde dönüşümün en güzel örneklerinden birine imza atacağız"

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün Deniz Mahallesi'nde uzun yıllardır süren belirsizliği ortadan kaldırdıklarını dile getirerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yerinde dönüşümün en güzel örneklerinden birine imza atacaklarına inandıklarını söyledi. Üç etaplı olarak planladıkları Deniz Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin ilk etabına başladıklarını söyleyen Zeki Aygün, "Deniz Mahallesi'ne yapacağımız ilk etap projemiz 28,8 dönümlük alanı kapsıyor." dedi.

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Cumhurbaşkanı Kararı ile 30 Kasım 2022 tarihinde riskli alan olarak ilan edilen bölgede, çalışmaların artık başladığını söyledi.

Yaptığı açıklamada söz konusu proje kapsamında, hak sahipleriyle anlaşma oranının yüzde 87'ye ulaştığını dile getiren Zeki Aygün, yaklaşık olarak 28,8 dönümlük proje alanında 173 bağımsız birimin yıkılacağını ve yerine 344 konut inşa edeceklerini söyledi. 

Yapacakları dairelerin 189 tanesinin 2 oda 1 salon ve 155 tanesinin 3 oda 1 salon olacağını söyleyen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, "İnşallah 1. etap çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgemizdeki 2. ve 3. etap düzenlemelerini de hızlı bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum." dedi.

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den İstanbul'daki 8 ilçe için uyarı: Deprem anında 'pik ivmesi' çok yüksek olacak!

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!