Altın & Gümüş

O ilden milyonlarca dolarlık altın çıkarılacak! Tüm gözler cuma gününe çevrildi!

Heyecanla karşılanan altın rezervi bulunmasında yeni gelişme bir yaşandı. Bilecik Söğüt'te GÜBRETAŞ'a ait maden sahasında bulunan 109 ton altın yani 3,5 milyon ons altın keşfinde beklenen tarih için geri sayım başladı. İşte detaylar... Türkiye heyecanla Bilecik Söğüt’te bulunan altın rezervi açıklamalarını bekliyor

Altın rezervi keşfinde beklenen gün için geri sayım başladı. Türkiye heyecanla Bilecik Söğüt’te bulunan altın rezervi açıklamalarını bekliyor. GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, öncesinde yaptığı açıklamada burada yıllık 6-7 ton civarında altın üretmeyi hedeflediklerini bildirmişti.

İşte detaylar...

GÖZLER CUMA GÜNÜNE ÇEVRİLDİ

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, resmi sosyal medya hesabından, “Diriliş,Kuruluş ve Kurtuluşun ili Bilecik’imize teşrifleriyle Onur duyacağımız Dünya Liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 27 Ocak Cuma gününde Bilecik’imizde Ağırlayarak hasret bitecek İnşallah.” dedi.

İki yıldır devam eden çalışmaların ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk külçeyi dökeceği maden sahasında işlemlerin daha da hızlanacağı öğrenildi. İlk etapta, bulunan altının, çıkarılmaya hazır olan yüzde 82’lik bir oranındaki rezervinin işleneceği belirtildi.

2020’de Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, yaptığı açıklamada, GÜBRETAŞ’a ait Söğüt altın sahasında 3,5 milyon onsluk altın kaynağının bulunduğunu belirterek, “Bugünkü fiyatlar üzerinden ortaya koymaya kalktığımızda, yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

EN YÜKSEK TUTARLI 5 YATIRIM ARASINDA

Gübretaş Maden Yatırımları AŞ'nin teşvik belgesi verilen yatırımı, Bilecik'in Söğüt ilçesinde 4 milyar 634 milyon 477 bin 508 TL’yi bulan, senede 7,67 ton dore külçe altın ve senede 1 milyon 252 bin 800 ton cevher işlemeyi kapsıyor.
Poyraz, sahadan çıkarılacak altının miktarı hakkında şunları kaydetmişti:
"Burada 1’inci, 2’inci ve 3’üncü fazdaki yatırımlarımızı tamamlayıp tam kapasite ile çalışmaya başlandığında hali hazırdaki planlamamız yıllık 6-7 ton civarında bir üretim kapasitesi hedefliyoruz. Türkiye'de 2020’de rakamlarıyla yıllık 42 ton civarında altın üretimi olduğunu farz edersek o zaman biz bu 42 tona yalnızca buradaki çalışmalarımızla yüzde 15 oranında katkı sağlamış olacağız."
 

SÖĞÜT, OSMANLI’NIN İLK BAŞKENTİ

Bulunan altın rezervinin yeni istihdam olanağı yaratacağı için bölge halkında heyecan yarattığı ifade etti Altın rezervinin bulunduğu Bilecik’in Söğüt ilçesi; şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede. Osmanlı Devleti’nin ilk başkentinin Söğüt olduğu biliniyor. Bunun yanında, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi’nin de türbesi Söğüt ilçesinde yer alıyor.

Bu haberi okuyanlar olacaklara inanmıyor! Dünyaca ünlü ekonomistlerden korkutan altın tahmini: “1 Şubat’ı bekleyin!”

Altın borcu olanlar için kara haber geldi! Merakla beklenen tarih resmen verildi!