Ekonomi

O ilimizde yaşayanlara su faturası müjdesi geldi! Yüzde 50 indirim yapılacak anne babaya söyleyin

Vatandaşların son dönemde ödemekte zorlandığı faturalar arasında yer alan su faturasına ilişkin bir ilimizden müjde geldi. Anne ve babanız varsa hemen gidip söyleyin.

Yaşam maaliyetlerinin çok ciddi şekilde yükselmesinin ardından vatandaşlar da kara kara ay başını nasıl getireceklerini düşünüyordu. 

Vatandaşların kullanmak zorunda olduğu ancak her geçen gün biraz daha pahalı hale gelen suyla ilgili de bir ilimizde çok önemli bir gelişme yaşandı.

Yüzde 50 indirime gidilecek ancak sizin için değil... Eğer yaşlı anne ve babanız hayattaysa hemen gidip bu durumu ona iletin. 

BELEDİYEDEN DE AÇIKLAMA YAPILDI

Emeklilere hükümetten gelecek desteğin yanı sıra, belediyeler de çeşitli destekler sağlıyor. Bu kapsamda, bazı belediyeler emeklilere 5 bin TL alışveriş desteği sağlarken, bazı belediyeler de ücretsiz kuaför hizmeti sunuyor.

Aynı zamanda, Trabzon Büyükşehir Belediyesi de emeklilere fatura indirimi konusunda müjdeli bir haber verdi. Belediye, emeklilerin su faturalarında yüzde 50 indirim uygulanacağını açıkladı. Uygulamanın 65 yaş ve üzeri emekliler için geçerli olacağını duyuran belediye, bunun yanı sıra, hane gelirinin kişi başına asgari ücretin üçte ikisini geçmemesi şartının da aranacağını açıkladı.

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şu şekilde:

‘’Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler yardım esasları yönetmeliği doğrultusunda, üniversite öğrencilerine yapılacak destekler kapsamında yeni düzenlemeler gerçekleştirdi. Buna göre, aynı evde 3 öğrenci ikamet etmesi, sayaç aboneliğinin birinin üzerine olması ve kira sözleşmesinde 3 öğrencinin adının geçmesi şartıyla, su faturalarında yüzde 50 indirim uygulanacak. Toplantıda, emeklilere yönelik su faturası desteği konusunda da karar alındı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler yardım esasları yönetmeliği çerçevesinde, 65 yaş ve üzeri emeklilerin su faturalarına yüzde 50 ödeme desteği verilmesi kararlaştırıldı. Bu destekten yararlanmak için emekli adına abonelik başvurusu yapılması, Trabzon'da ikamet edilmesi ve hane gelirinin kişi başına asgari ücretin 2/3’ünü geçmemesi şartları aranacak. Emekli olduğu halde çalışanlar ise bu destekten faydalanamayacak.’’
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU

Öte yandan emekli maaş zammı da belli oldu. 

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber, memur ve emeklilerin alacağı 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24,73 oranında, memur ve memur emeklileri ise yüzde 19,31 oranında maaş farkı alacak.

Yapılan bu artışla birlikte sosyal yardım ödemeleri ve kıdem tazminatı tavanı da yükseldi.

Her yıl, iki kez ocak ve temmuz dönemlerinde maaşlarına zam alan emekliler, 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için yüzde 49,25 oranında maaşlarına zam almıştı.