Kent Haberleri

O isim Temmuz 2023 Asgari ücret ve en düşük emekli aylığı zam miktarını tek seferde açıkladı! Hemen bakıp öğrenin!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu hafta toplantı yaparak Temmuz ayındaki asgari ücret zammını belirleyecek. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 2023 Temmuz asgari ücret ve en düşük emekli aylığına yapılacak zam miktarı hakkında son dakika bilgileri duyuruldu. Şu an 8 bin 500 TL olan asgari ücretin, yeni zamla birlikte ne kadar olacağını açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu hafta toplanacağını ve Temmuz ayında yapılacak asgari ücret zamıyla ilgili son dakika bilgilerini paylaştı. Şu an 8 bin 500 TL olan asgari ücretin, yeni zamla birlikte ne kadar olacağını açıkladı. Ayrıca, en düşük emekli aylığına da zam yapılacağını belirtti.

İşte, 2023 Temmuz asgari ücretine ilişkin güncel ayrıntılar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla asgari ücret ve en düşük emekli aylığına yapılacak zam oranlarını duyurdu. Erdursun'un açıklamaları, milyonlarca çalışan ve emekli vatandaş tarafından büyük bir merakla takip ediliyor.

13 Haziran 2023 Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde toplanacak olan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Temmuz ayında yapılacak zam oranını belirlemek için çalışmalara başlayacak. Erdursun, asgari ücretin üzerinde ücretle çalışan ve en düşük emekli aylığını alan bireylerin durumunu gündeme getirerek, bu kişilerin zam oranlarının ve mağduriyetlerinin çözülüp çözülmeyeceği konusunda dikkat çekti.

Erdursun'un paylaşımında belirttiği bilgilere göre, 1 Temmuz'da asgari ücretin 12 bin - 12 bin 500  TL bandında olması bekleniyor. Ayrıca, en düşük emekli aylığının ise 10 bin TL seviyesine yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Erdursun, asgari ücretin üzerinde ücretle çalışan ve en düşük emekli aylığı alan kişilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için daha fazla baskı yapılması gerektiğini ifade etti.

Milyonlarca çalışan ve emekli vatandaş, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı zam oranını büyük bir merakla bekliyor. Komisyonun alacağı karar, çalışanların ve emeklilerin yaşam standartlarını doğrudan etkileyecek ve ekonomik dengeleri yeniden şekillendirecek nitelikte olacak.

iPhone 14 Pro Max fiyatı ikiye katlandı: Asgari ücretlinin iPhone 14 Pro max almak için kaç saat çalışması gerekiyor?
Aile Bakanlığı’ndan okkalı müjde! 14 şehirde KPSS’li ve KPSS’siz personel alınacak!
Teknosa'dan iPhone almak isteyenlere zam sonrası müjde: iPhone 14 Pro Max'te değişim kampanyası ile 30 bin TL indirim!