Kent Haberleri

O karar yargıya taşındı! Suya yüzde 50 indirim gelecek mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye meclisinde su tarifeleri için alınan indirim kararının durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu.  Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye meclisinde su tarifesine yüzde 50 indirime gidilmesi kararının iptali için mahkemeye başvurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, su tarifeleri için alınan kararı mahkemeye taşıdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye meclisinde su tarifesine yüzde 50 indirime gidilmesi kararının iptali için mahkemeye başvurdu.

Mahkeme dilekçesinde, kararın uygulanması durumunda telafisi güç ve imkansız zararlar doğacağı belirtildi. Ayrıca dilekçe de, esas hakkında karar verilinceye kadar savunma alınmaksızın kararın yürütmesinin durdurulması da talep edildi.

MANSUR YAVAŞ’TAN RET

AK Partili üyelerin önergesiyle gündeme taşınan teklif, geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından reddedilmişti.

MALİYET 24, SATIŞ 13 LİRA

İkinci kez Belediye Meclisi'ne gelen teklif yeniden kabul edildi. Karara, yönetimden tepki var. ASKİ'nin indirim nedeniyle, maliyeti 24 lira olan suyu 13 liraya satmak zorunda olacağı belirtildi.

Bu durumda ASKİ'nin gelirlerinin, elektrik faturası giderlerini dahi karşılayamayacağı bildirildi.

2018 YILINA KADAR HER YIL ZAM…

ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker de 1994'ten 2018 yılına kadar her yıl ASKİ'nin suya zam yaptığını belirtti.

ASKİ'nin maliyetlerinin yüzde 25 arttığını ifade eden Beker, "Arıtma için kullanılan elektriğe zam geldi. ASKİ bunlara rağmen artış yapmadı. Milletin derdi su değil. Suyla siyaset olmaz. Esnafı geziyoruz, 'su pahalı' diyen duymadık. Su ile uğraşmayın, sudan bir şey çıkmaz." diye konuştu.

ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu da Ankara'da kademeli su tarifesine geçildiğini, Ankara Büyükşehir Belediyesi su tarifesi ve artış oranlarının Meclis kararı ile belirlendiğini söyledi.

Mecliste bir zam kararı alınmadığını söyleyen Neslihanoğlu, "Bu Meclisin üye sayısı 148. Millet İttifakı ve bağımsızlar olarak sayımız 39. Bu sayı ile nasıl zam kararı alınabilir? 'Zam yaptı' diyenler insanların aklı ile alay ediyorlar. Ortada bir zam kararı varsa bunu alan, Mecliste çoğunluğu olan partidir." dedi.

ABB'DEN KARARA TEPKİ

Alınan karara Ankara Büyükşehir Belediyesi tepki gösterdi.

ABB'den yapılan açıklamada, "Yıllık 300 milyon metreküp su sağlanan Ankara’da ücretin 6 TL olması ile elde edilecek olan 1.8 milyar TL, ASKİ’nin 2.3 milyar TL olması beklenen yıllık elektrik giderini dahi karşılamayacak. Ara vermeksizin artan enerji, personel ve arıtma maliyetleri ile ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlara rağmen alınan bu karar, ASKİ’nin tüm acil altyapı yatırımlarını durdurması anlamına geliyor" denildi.

Paralar birikti haberiniz yok! Süre dolmadan e-Devlet hesabınıza bakın!

Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payı yükseltildi!

Beklenen gün geldi! Altında yarın yer yerinden oynayacak!