27 / 04 / 2024

O kişilere emeklilik kapısı açıldı! Hemen emeklilik için yaş+3'de 1'lik prim desteği sağlanacak! 

O kişilere emeklilik kapısı açıldı! Hemen emeklilik için yaş+3'de 1'lik prim desteği sağlanacak! 

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı için detaylar netleşiyor. Bakan Işıkhan, primin 3'te 1'inin devlet tarafından ödenmesine yönelik projeye ilişkin detayları açıkladı.



Milyonlarca ev kadınını emekli edecek yeni düzenleme için çalışmalar devam ediyor. Konuyu merak edenler için gerekli açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı. bakan Işıkhan, 5 yıllık dönem içerisinde ev hanımlarını kapsayan bu iyileştirmeyi yapacaklarını söyledi. Devletin söz konusu konudaki desteğine ilişkin açıklama yapan Işıkhan, "İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek.'' dedi.

Bu da ev hanımlarının yıpranmasına ve zarar görmesine sebep olan faktörlerin azalmasını sağlayabileceğine işaret eden Işıkhan, en azından emeklilik hakkına sahip olacaklarını söyledi. Ev hanımlarına müjdeyi kısa sürede verileceğine dikkati çeken Bakan Işıkhan, "Burada çocuk sayısına bağlı olarak, engelli çocuğunun olup olmamasına bağlı olarak farklı formüller olabilir" diye konuştu.

O kişilere emeklilik kapısı açıldı! Hemen emeklilik için yaş+3 de 1 lik prim desteği sağlanacak! 

3'TE 1'İNİ DEVLET ÖDEYECEK!

Takvim'de yer alan detaylara göre, A Haber canlı yayınına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ev hanımları için emeklilik fırsatına dair detayları aktarmıştı.

Ev hanımlarının emeklilik fırsatının bu dönemde yapacakları en önemli çalışmalardan birisi olduğunun altını çizen Yanık, "Ev hanımlarının emekli olmak istemeleri halinde sigorta priminin 3'te 1'ini devlet ödeyecek" dedi.

O kişilere emeklilik kapısı açıldı! Hemen emeklilik için yaş+3 de 1 lik prim desteği sağlanacak! 

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Programın çerçevesini kabataslak çizen Yanık, "Kendi evinde kendi ailesi kendi çocuğu eşi vs. için ama nihayetinde ev hanımlarının kendi ailesi için ürettiği ekonomik değerin de bir kamusal tarafı var. Dolayısıyla dedik ki 2. daha önemlisi bizim hiçbir vatandaşımız sosyal güvenlik sisteminin dışında tutmamak gibi bir gayemiz var. Her vatandaş sosyal güvenceye sahip olsun ihtiyacı olduğunda yararlanabilsin" dedi.

Ev hanımlarının da sosyal güvence çemberinin içerisine alma çalışmalarından birisi ev hanımlarının emekliliği olduğunu söyleyen Yanık, "Biz de devlet olarak senin emekliliğini kolaylaştıralım diyoruz" şeklinde konuştu.

Bireysel emeklilik sistemine dahil olan ki zaten çok düşük primleri, kadınların sigorta primlerinin 3'te 1'ini devletin karşılayacağını söyleyen Yanık, "Dolayısıyla hem teşvik edeceğiz hem de kolaylaştırmış olacağız." diye ifade etti.

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

BİM'de Peros çamaşır deterjanı 99,50 TL'ye, süzme bal 39 TL'ye, reçel 39 TL'ye düştü!

Günlük konut kiralamada yeni dönem başladı! İşte yeni Airbnb düzenlemesi 5 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön