Ekonomi

O memurlar bu haberle bayram edecek! İşte en yüksek memur maaşı

Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurlara yapılacak zam oranı da belli oldu. 41, 69 artış ile en düşük memur maaşı 9 bin TL olurken, genel müdür seviyesindeki en yüksek memur maaşı ise 29.809 TL'ye yükseldi. Enflasyon rakamları bugün açıklandı ve milyonlarca kişinin merakı da son bulmuş oldu

Türkiye'de milyonlarca kişinin gözü ve kulağı, temmuz ayında açıklanacak enflasyon rakamlarındaydı. Enflasyon rakamları bugün açıklandı ve milyonlarca kişinin merakı da son bulmuş oldu. 

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 9 BİN TL OLDU 

Yılın 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranından kaynaklı ilave yüzde 34,69 artışla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde temmuzdan geçerli olmak üzere yüzde 41,69 artış yapıldı. Bu kapsamda, temmuz ayı itibarıyla aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9 bin 105 liraya, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 liraya çıktı.
 

EN YÜKSEK MEMUR MAAŞI 30 BİN TL'YE YAKLAŞTI 

En düşük memur maaşının yanı sıra en yüksek memur maaşı da merak edilmeye başlandı. Yapılan son zammın ardından genel müdür seviyesindeki bir memurun maaşı 29 bin 809 TL olarak 30 bin TL'ye yaklaştı. 
 

Dolar, euro ve altın için beklenmeyen yorum! İslam Memiş’ten senaryo değişikliği!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yeni ara zammı değerlendirdi: 6 bin lira değil 4 bin lira

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yeni zam açıklaması