Ekonomi

 O paralar elektrik faturalarından düşülecek! EPDK Başkanı açıkladı!

Azami uzlaştırma fiyat mekanizmasında usulsüzlük gerçekleştirdiği tespitiyle 40 şirkete yönelik önceki günlerde karar alan EPDK, bu şirketlerden alınacak 11 milyar Türk Lirası bedelinin ise tüketicinin elektrik faturalarından düşüleceğini açıklamıştı. EPDK’dan bugün yeni bir haber geldi: İade süreciBugün ise Azami Uzlaştırma Fiyat (AUF) mekanizması kapsamında şirketlerin geri ödeme sürecine başlandığı haberi geldi

 

Kısa süre önce söz konusu şirketlere yönelik incelemede sisteme aykırı fiyat hareketleri tespit edildiğini  açıklayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),  toplam 40 şirketin, bu nedenle 11 milyar Türk Lirasını geri ödeyeceği açıklamasını yapmıştı.

Bugün ise Azami Uzlaştırma Fiyat (AUF) mekanizması kapsamında şirketlerin geri ödeme sürecine başlandığı haberi geldi.  EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz,  söz konusu şirketlerden toplam tutarın 1 milyar TL’ye yaklaşan kısmının tahsilatının yapıldığını bildirerek,  arz güvenliğini sağlamak ve tüketicileri yüksek maliyet artışlarından koruyabilmek hedefli hayata geçirilen azami uzlaştırma fiyat mekanizmasında usulsüzlük yapıldığı tespitiyle aralarında Limak ve IC İçtaş’ın yer aldığı 40 şirket bulunduğunu kaydetti.

 O mesleklerde çalışanlar havalara uçacak! Maaşlarına tam 10 bin liradan fazla zam geliyor!

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?