27 / 04 / 2024

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara'yı vurur!

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara'yı vurur!

Prof. Dr. Şerif Barış, İznik ve Gemlik fayı aynı anda kırılması durumunda 7.7 büyüklüğünde deprem olacağına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.  



Son zamanlarda Türkiye'nin dört bir yanından peş peşe deprem haberleri geliyor. Bu haberlerin ardından en çok uyarı yapılan Marmara Bölgesi oluyor. 

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, 'Bursa'nın Güncel Deprem Riski' başlıklı bir sunum yaptı ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Prof. Dr. Barış, söz konusu açıklamasında Marmara Bölgesi ile Bursa'nın depremsel açıdan en tehlikeli bölgelerden biri olduğunun altını çizdi. 

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara yı vurur!

6.9, 7.2 ve 7.7 DEPREM UYARISI

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Prof. Dr. Şerif Barış, yaptığı son dakika açıklamasında Bursa'nın içinde kırılmamış pek çok fay hattı olduğunun altını çizdi ve bu fayların kırılmasının potansiyel bir tehlike olduğunu belirtti. 

Şerif Barış, "İznik-Mekece fayı kırılırsa 7,2. Gemlik fayı 6,9. Bu ikisi birden aynı anda kırılırsa 7,7. Burada olacak bir felaket yalnızca İstanbul'u, sadece Adapazarı'nı, sadece Kocaeli'ni değil; bütün Marmara'yı etkileyecek" açıklamasında bulundu. 

Prof. Dr. Barış, Bursa ve çevresinde kırılmamış pek çok fay hattı olduğunu yineledi ve 2021'in sonlarında  Ankara  Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin ortak bir projesinde yapılan çalışmasında, yeni bir fay bulunduğunu aktardı. 

Barış, Bursa'nın yeni fayına bakıldığında Kayapa fayının burada olduğunu dile getirdi. 

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara yı vurur!

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, söz konusu açıklamasında depreme hazırlanılması gerektiğini vurguladı. 

"Deprem hazırlıklarını kendiniz için yapmıyorsanız; çocuklarınız ve torunlarınız için yapman. Eninde sonunda bu faylaız gerekir. deprem olacak ve bundan kaçış yok. Depremden kaçış yoksa, coğrafyadan kaçış yoksa, alacağımız tedbirlerle depremin zararlarının azaltılması olası" diyen Prof. Dr. Şerif Barış, ülkenin neresinde bir afet olursa olsun, bunun zararını herkesin ödediğinin altını çizdi. 

Barış, konuya ilişkin açıklamasını "Bu nedenle harcadığımız zararı azaltacak her para, aslında ülkenin zararının da azalmasını sağlıyor. Tabii ki sizin zararınızı azaltacak ama asıl ülkenin zararını indirecek. O yüzden toplumsal bilinç, toplumsal tedbir ve bir seferberlik varsa, toplumsal şekilde yapmak zorundayız" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Kulislerden yeni bilgi sızdı! Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyelerini yatırılacağı tarih değişiyor!

15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi çıktı mı, şartları neler?

Kiracılar artık yüzde 24’ün üstünde zam yapmak için şart koşuyor! Hedef 12 yıl daha oturmak...


Geri Dön