Ekonomi

O şehirde yaşayan öğrencilere büyük müjde! Bu destek takdir topladı! 42 bin öğrenciye verilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal yardım alan ailelere ilkokula giden çocukları için verdiği servis ücreti desteğinin yanında şimdi de ortaokul ve liseye giden 42 bin öğrencinin otobüs abonman ücretlerinin karşılanacağını müjdesini verdi. Mansur Yavaş’ın duyurduğu ve öğrenciler tarafından büyük bir sevinçle karşılanan abonman desteği, aileler tarafından da büyük takdir topladı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yayınladığı video ile 42 bin öğrencinin otobüs abonman masraflarının karşılanacağı müjdesini verdi. Mansur Yavaş’ın duyurduğu ve öğrenciler tarafından büyük bir sevinçle karşılanan abonman desteği, aileler tarafından da büyük takdir topladı. Yapılacak yardımı ardından hem öğrencilerin hem de ailelerin sırtından büyük bir yük kalkmış olacak.

Önceki aylarda sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden 6 bin 500 çocuğunun servis ücretlerini karşılamayan Büyükşehir Belediyesi, binlerce öğrencinin abonman ücretlerini de karşılayacak.

İşte detaylar...

"EN BÜYÜK SOSYAL YARAMIZ"

Mansur Yavaş konuyla ilgili açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili ailem, bugün karne günü. Karnelerini alan bütün evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum. Bu vesile ile yeni bir uygulamaya geçeceğimizi de size duyurmak istiyorum. Şehrimizde üçüncü kuşak olarak sosyal yardım alan hemşehrilerimiz bulunuyor. Babası yardım almış, dedesi yardım almış; şu an da kendisinin yardıma ihtiyacı var. En büyük sosyal yaramız ise yeni jenerasyondaki evlatlarımızın da eğitimlerini olanaksızlıklar içerisinde sürdürme sorunudur. Sosyal yardımların bir geleneğe dönüşmemesi, jenerasyondan jenerasyona miras kalmaması için eşit koşullarda eğitimden başka çaremiz bulunmuyor.

ORTAOKUL VE LİSEYE GİDEN ÖĞRENCİLER YARARLANACAK

Bu nedenle, ilklere imza atarak, çocukların üşümemesi için doğal gaz, sağlıklı büyümeleri için protein ve eşit koşullarda eğitim hakkına sahip olsunlar diye kırtasiye desteğine başlamıştık. Sosyal yardım alan ailelerimizin ilkokula giden yaklaşık 6 bin 500 evladı için servis ücretlerini 2023’te de ödemeye devam edeceğiz. Yeni uygulamamızda ise ortaokul ve liseye giden, yaklaşık 42 bin çocuğumuz için öğrenci abonman ücretlerini karşılamaya başlıyoruz. Biz buradayız. Yeter ki onlar okusunlar; kendilerine, ailelerine ve Türkiye’ye gelecekte ışık olsunlar. Bir evladımızın gülüşüne tüm dünyayı sığdırabilmek amacıyla çalışmaya devam ediyoruz."

Aile Bakanlığı’ndan müjdeli haberler üst üste geldi! 2023 gıda yardımı başvuruları başladı!

Bu haberi okuyanlar olacaklara inanmıyor! Dünyaca ünlü ekonomistlerden korkutan altın tahmini: “1 Şubat’ı bekleyin!”