16 / 07 / 2024

O şehirdeki 600 kaçak yapıya yıkım kararı: Kaçak yapılar Belediyelerin radarında!

O şehirdeki 600 kaçak yapıya yıkım kararı: Kaçak yapılar Belediyelerin radarında!

Dün İBB tarafından Şile'de yer alan birçok kaçak yapının yıkımı yapılmıştı. Bugün de Kapadokya'da yıl sonuna kadar 600'e yakın kaçak ve uygunsuz yapının kaldırılacağı açıklandı. İşte ayrıntılar... 


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Son zamanlarda Türkiye genelinde kaçak yapılarla ilgili çalışmalar hız kazandı. Dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Şile ilçesinde yer alan kaçak yapılar yıkıldı. Bugün de Kapadokya'daki 600 kaçak yapının yıkılacağı açıklandı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kapadokya bölgesinde bu yılın sonuna kadar 600'e yakın kaçak ve uygunsuz inşa edilen yapının kaldırılması hedefleniyor. 

O şehirdeki 600 kaçak yapıya yıkım kararı: Kaçak yapılar Belediyelerin radarında!

Kapadokya'nın Göreme beldesinde gazetecilerle bir araya gelen Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, Kapadokya'nın tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin korunarak gelecek nesillere aktarılmasını hedeflediklerine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Birol İnceciköz, sürdürdükleri faaliyetler çerçevesinde bugüne kadar 500'den fazla kaçak ve uygunsuz yapıyı ortadan kaldırdıklarının altını çizdi. 

İnceciköz,  2019 yılında kurulan Kapadokya Alan Başkanlığının ana hedefinin, UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ndeki Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini korunması ve bu şekilde korunarak kullanılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. 

O şehirdeki 600 kaçak yapıya yıkım kararı: Kaçak yapılar Belediyelerin radarında!

Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, her sene dünyanın dört bir yanında milyonlarca turistin ağırlandığı bölgede, kötü görüntü ve tahribata karşı mücadeleyi sürdüreceklerine vurgu yaptı ve şu ifadeleri kullandı: 

"Şu ana kadar 500'ü aşkın yapıyı kaldırdık. Mesela bir peribacasına izinsiz mekan oluşturulmuş, kafe veya otel şeklinde kullanmış. Birinci derece sit alanına derme çatma şekilde kafe ya da otel yapmış, geri döndürülemeyecek hasarlar verilmiş. Bilimsel veriler ışığında özellikle peribacalarını kurtarmaya ilişkin, aynı doğal dolgu malzemesiyle oyulmuş kısımları doldurtarak peribacasının özelliğini yeniden kazandırmaya çalışıyoruz."

Birol İnceciköz, yeni yaptıkları çalışmalarda ise 600'e yakın yeni kaçak yapı tespit ettiklerinin altını çizdi ve "Sene sonuna kadar bunları da kaldıracağız" diye konuştu. İnceciköz, Kapadokya'nın geleceği açısından büyük önemi olan Turizm Master Planı'nın faaliyete alındığına da dikkat çekerek, onlarca sene sürecek çalışmaları çok kısa sürede hayata geçirdiklerini belirtti. 

O şehirdeki 600 kaçak yapıya yıkım kararı: Kaçak yapılar Belediyelerin radarında!

ŞİLE'DE NELER OLDU? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından dün kaçak olarak yapılan çok sayıda yapının yıkımı gerçekleştirildi. 

Kaçak yapılar iş makineleriyle yıkılırken, zabıta ve güvenlik görevlileri de yıkım sırasında bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için bölgede hazır bulundu. Söz konusu kaçak yapılara ilişkin idari para cezası da kesileceği de ifade edildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şile'deki kaçak villaları yıktı!

Ajda bilezik mi alalım, gram altın mı? İslam Memiş'ten net açıklama geldi! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın

36 TL mi 40 TL mi? Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? 

Aile destek programı ödemeleri yapıldı! Bu ay hesaplara tam 4 milyar TL geçti: Hemen kontrol edin!

Uzmanlar tek tek açıkladı! İşte arsa ve arazi alırken dikkat edilmesi gerekenler! 


Geri Dön