Ekonomi

O ücret 3.038 TL'ye yükseldi! Beklenen zamlı maaşlar hesaplara bir bir yatıyor: Başvurular yeniden açıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, zamlı yaşlı aylığını, engelli aylığını, Evde Bakım Yardımı’nı ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) açıkladı. Yeni zamlar sonrası aylık ödemeler ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...038 TL'ye yükseldi! ZAMLI YENİ ÜCRETLER NE ZAMANDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK? BAKAN YANIK AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Yaşlı, engelli aylığı, evde bakım parası! 3.038 TL'ye yükseldi!

ZAMLI YENİ ÜCRETLER NE ZAMANDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK? BAKAN YANIK AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni düzenlemelerle sosyal yardım modelini kullanan vatandaşlara daha iyi şartlar sağlanacağını açıkladı. Pirinç tarlası Bakanı Yanık, "Yaşlılık aylığı, maluliyet aylığı, evde bakım yardımı ve sosyo-ekonomik yardım ödemeleri, yeni artışlar sonucunda güncellenen artan ücretler aracılığıyla yararlanıcı hesaplarına yatırılacaktır" dedi.

Bakan Yanık, ülkenin sosyal hizmetler ve bir bütün olarak topluma destek açısından kapasitelerini ve hizmetlerini geliştirmeye, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeye ve ortaya çıkabilecek yeni zorluklara ve risklere çözüm bulmaya devam edeceğini söyledi.

ZAMLI MAAŞLAR DUYURULDU! EVDE BAKIM YARDIMI 4.336 TL’YE ÇIKARILDI

Yanık, her ay 560 bin engellinin evde bakım yardımı aldığını söyledi. Ayrıca evde bakım yardımının 2023 Ocak-Temmuz döneminde 3.336 TL'den 4.336 TL'ye yükseldiğini kaydetti.


Türk yüzyılı vizyonuna değinen Yanık, hiçbir vatandaşın bu çerçevenin dışında kalmayacağını sözlerine ekledi. Yanık, bu konuda 2022 yılında evde bakım yardımı için 18 milyar TL kaynak ayrıldığını paylaştı.

MAAŞLARA NE KADAR ZAM YANSIYACAK?

Bakan Yanık yeni maaşı açıkladı. Yeni maaş şu cümleyle açıklandı:
 “Sosyal yardım modelimizi, daha az talihliye en üst düzeyde fayda sağlayacak şekilde ayarlıyoruz: %40-69 engelli vatandaşlarımız için 1.594 TL, %70'in üzerinde engelli vatandaşlarımız için 2.392 TL ve yardım alan vatandaşlarımız için 4.336 TL. , sosyo-ekonomik yardım alan vatandaşların aylıkları 3.038 TL'ye yükseltilecek. Yeni düzenlemeye göre sosyal yardım programından yapılan aylık ödemeler kademeli olarak hak sahibinin hesabına yatırılacak.”

GRUPLARA GÖRE MAAŞLAR NE KADAR

Yaşlı Aylığı - 1.997 TL'ye yükseltildi.

Engelli Aylığı (%40-69) - 1.594 TL'ye yükseltildi.

Engelli Aylığı (%70 ve üzeri) - 2.392 TL'ye yükseltildi.

Evde Bakım Yardımı - 4.336 TL'ye yükseltildi.

Sosyal Ekonomik Destek - 3.038 TL'ye yükseltildi.