01 / 05 / 2024

O ülkede Airbnb ve kısa süreli konut kiralama yasaklandı! Kurala uymayanlara 144 bin TL ceza!

O ülkede Airbnb ve kısa süreli konut kiralama yasaklandı! Kurala uymayanlara 144 bin TL ceza!

Floronsa Belediye Başkanı Dario Nardella, hükümetin sektörü düzenlemeye yönelik planlarının hayal kırıklığına neden olmasıyla Airbnb ve kısa süreli konut kiralamalarının yasaklandığını açıkladı.



İtalya'nın Floransa kentinde, Airbnb ve kısa süreli konut kiralamalarına yasak getirildi.  Floronsa Belediye Başkanı Dario Nardella, hükümetin sektörü düzenlemeye yönelik planlarının hayal kırıklığına neden olmasından dolayı bu kararın alındığını belirtti.

BUNU YAPANLAR ÜÇ YILLIK VERGİ İNDİRİMİNDEN YARARLANACAK!

Toskana bölgesinde kabul edilen yasakta, ev sahiplerinin kısa süreli kiralamaların yerine normal kiralamaya geçmeleri durumunda üç yıllık vergi indiriminden yararlanacağı belirtildi. 

Nardella "2016 yılında Airbnb'de listelenen daire sayısı 6 binin biraz altındaydı. Bugün ise neredeyse 14 bin 378" diyen  bu süre zarfında normal aylık konut kiralarının ortalama maliyetinin yüzde 42 arttığına dikkat çekti.

YASAKLARA UYMAYANALARA 144 BİN TL CEZA KESİLECEK!

Bu sene fiyatların yüzde 15,1 oranında arttığını söyleyen Nardella, "Merkezde yaşayan 40 bin Floransalı kendilerini birdenbire apart otellerde yaşarken bulmaktan şikayetçi" dedi.

Aynı zamanda yasakta, turistlere kiralanan her konutun ulusal bir kimlik koduna sahip olacağı ve yasağa uymayanlara 5 bin Euro (yaklaşık 144 bin TL) para cezası kesileceği bilgisi yer aldı.

O ülkede Airbnb ve kısa süreli konut kiralama yasaklandı! Kurala uymayanlara 144 bin TL ceza!

AB'DEN AİRBNB KARARI!

Geçtğimiz günlerde Avrupa Adalet Divanı, dünya genelinde kullanımı giderek artan ve internet üzerinden konaklama ve rezervasyon hizmeti sunan ABD merkezli Airbnb için tarihi bir karar vermişti.  Mahkeme, şirketin faaliyette bulundu ülkelerde vergi ödemesine karar verdiğini açıklamış bu söz konusu kararla, Airbnb İtalya'daki faaliyetlerine ve kira sözleşmelerine ilişkin bilgileri ülkenin vergi kurumuyla paylaşmak ve ülkede söz konusu olan stopaj vergisini ödemek zorunda kalmıştı.

Yapılan açıklamada, mahkemenin bu kararı, Airbnb’nin, Airbnb ve diğer kısa süreli kiralama sitelerinin kiralama sözleşmelerindeki bilgileri vergi makamlarına iletmesini ve kira gelirinden yüzde 21 kesinti yapıp vergi makamlarına ödemesini zorunlu kılan 2017 yılılnda çıkarılmış bir İtalyan yasasına itirazına cevaben gelmiştir.

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

İstanbul'da 50 bin konut günlük kiraya veriliyor! Ev sahipleri dikkat: Maliye kapınızı çalabilir!

Airbnb depremzedelere ücretsiz konaklama sağlayacak!

Geri Dön