Ekonomi

O üründe korkunç zam senaryosu, peş peşe gelecek! Şimdiden koşun markete

Çaya son iki ayda üçüncü zam geldi. Ancak sektör yetkilileri, çaydaki bu zam yağmurunun durmayacağını ve önümüzdeki temmuz ağustos aylarında çaya yeniden zam beklediklerini belirtti.Öyle ki neredeyse her evde vazgeçilmez konumda olan çaya son gelen zamlar ise vatandaşları çok zorluyor

Vatandaşların sabah, öğle, akşam demeden bıkmadan tükettikleri ürünlerin başında çay geliyor. Öyle ki neredeyse her evde vazgeçilmez konumda olan çaya son gelen zamlar ise vatandaşları çok zorluyor. Fakat çayda son ortaya atılan zam senaryosu, moralleri biraz daha bozacağa benziyor. 

TOPLAM YÜZDE 61.3 ZAM 

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur) 16 Mayıs tarihinde çaya ortalama yüzde 43.71 zam yapmasının ardından fiyat artışları sürüyor.Geçen hafta fiyatı yüzde 2.5 artırılan çaya bugün de yüzde 9.5 zam daha geldi.Böylece çaya iki aydan daha az bir sürede toplam yüzde 61.3 zam yapılmış oldu.
 

TEMMUZ VE AĞUSTOS AYINDA DA ZAM BEKLENİYOR 

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs tarihinde 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını açıklamıştı. Yaş çayda geçen yıl 3,87 TL olan alım fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme primi de yüzde 130,8 artışla 30 kuruşa çıkarılarak fiyat 7 TL seviyesine yükseltilmişti.

Sektör paydaşları, Temmuz ve Ağustos aylarında çaya yeni zamların gelebileceğini öne sürüyor.

ŞEKERE DEV ZAM YAPILDI 

arım Kredi ve bazı marketlerde uygun fiyata satılan şekerin fiyatı yüzde 67, diğerlerinin fiyatı ise yüzde 37 oranında arttı.

650 TL'DEN SATILMAYA BAŞLANDI 

Türkşeker, bazı discount marketler ve Tarım Kredi için 390 TL'den verdiği 50 kilogramlık kristal şekerin fabrika satış fiyatına yüzde 67 zam yaparak 650 TL'ye çıkardı.

Türkşeker, diğer müşterileri için ise yine 50 kilogramık şeker çuval fiyatını 500 TL'den 750 TL'ye yükselterek yüzde 36.4 zam yaptı. 

Bodrum aşırı yoğunluk yüzünden kırmızı alarma geçti

Türkiye ihracatta kritik eşiği aştı! Haziran'daki seviye ortaya çıktı

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve euronun rekor kıracağı tarihi açıkladı! Döviz yatırımcıları dikkat