23 / 08 / 2024

Ocak 2025 emekli zammı için hesap kitap yapıldı! Emekli ne kadar zam alacak? 

Ocak 2025 emekli zammı için hesap kitap yapıldı! Emekli ne kadar zam alacak? 

Memur ve emekli zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, maaşlar için de hesap kitap yapıldı. Peki emekli Ocak 2025’te ne kadar zam alacak?



Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emekli zammı Ocak 2025 hesaplamaları peş peşe yapılmaya başlandı. Sabah’ta yer alan habere göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası emekliye zam tahminlerini şekillendiren 3 kritik veriyi kamuoyu ile paylaştı. Sene sonu enflasyonu ve üst bant tahmini ile piyasanın enflasyon beklentileri hak sahiplerinin maaşlarında yaşanacak olan artışta ilk verileri ortaya koyuyor. 

Peki emekliler Ocak 2025’te ne kadar zam alacak? İşte 2025 Ocak ayı için yapılan o hesaplamalar…


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN 500 LİRA OLDU!

Paylaşılan detaylara göre yüzde 49,25 oranında artış gösteren emekli maaşlarında daha sonra en düşük rakam belirlenmişti. Senenin 2. yarısından itibaren geçerli olacak olan en düşük rakam da 12 bin 500 Türk Lirası oldu. Oluşan farklar da emeklinin hesaplarına yatırılırken, sıra şimdi de yeni yıl zammına geldi.

Ocak 2025 emekli zammı için hesap kitap yapıldı! Emekli ne kadar zam alacak? 


EMEKLİ MAAŞLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Senede 2 defa zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi her sene Ocak ve Temmuz aylarında açıklanan enflasyon oranlarına göre artışlarını öğreniyor. Temmuz-Aralık ayları arasında ulaşılacak enflasyonla beraber rakam belirleniyor.

MERKEZ BANKASI’NDAN EMEKLİ ZAMMI İÇİN KRİTİK VERİ!


Paylaşılan detaylara göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) memur ve emekli zammı için ocak verilerini de biriktirmeye başladı. Sene sonu enflasyon tahmini, üst banttaki tahmin ve piyasanın enlflasyon beklentisi emeklilerin zam oranında ilk verileri de ortaya koydu.

Buna göre;
Sene sonu enflasyon tahminini: Yüzde 38 olurken, enflasyon tahmininin üst bandı: Yüzde 42 oldu. Piyasanın enflasyon beklentisi ise yüzde 43.31 şeklinde açıklandı.


2025 OCAK AYINDA EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yüzde 38 oranındaki tahmininin gerçekleşmesi durumunda 6 aylık enflasyon 10.65 oranında uygulanacak. Bu da emekli maaşı zam oranını belirleyecek rakam şeklinde dikkat çekecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre sene sonu enflasyonu 43.31 şeklinde tahmin ediliyor. Bu tahmin gerçekleşirse yüzde 10,65 şeklinde hesaplanan 6 aylık enflasyon oranı yüzde 14.89'a da çıkabilir.

EMEKLİLERİN ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2025 yılının Ocak ayı başında gelecek Aralık enflasyonu ile beraber yeni yılın ilk yarısında uygulanacak olan SSK, Bağ-Kur emekli zammı ortaya çıkacak. Daha sonra söz konusu bu oranın resmiyet kazanması için bakanlık açıklamaları beklenecek.

 

Altın zincirlerini kırdı! Gram altın gümbür gümbür geliyor! 23 Ağustos 2024 altın alış-satış fiyatı canlı!

Arazi sahipleri dikkat! İşlenmeyen araziler kiralanacak! Kira bedelleri nasıl belirlenecek? 

Konut krizi büyüyecek! Kira sorunu gümbür gümbür geliyor! 


Geri Dön