04 / 10 / 2024

Ocak 2025 emekli zammında yeni senaryolar tek tek açıklandı! Refah payı eklenecek mi? 

Ocak 2025 emekli zammında yeni senaryolar tek tek açıklandı! Refah payı eklenecek mi? 

Milyonlarca kişi emekli zammının yeni yılın Ocak ayında ne kadar olacağını merak ediyor. İşte Ocak 2025 emekli zammında yeni senaryolar…




Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emekli maaşı zammı için rakamlar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Daha önce Temmuz ayında yapılan emekli zammı ile emekli kök maaşı 12 bin 500 Türk Lirası’na yükseltilmişti. Peki 2025 yılının Ocak ayında emekliler ne kadar zam alacak?

16 milyon emekli bu yılın Ocak ve Temmuz aylarında maaş artışları aldı. Ocak ayında refah payı ile beraber yapılan artış Temmuz ayında 6 aylık enflasyona göre yapıldı. Şimdi gözler 2025 Ocak’a çevrilmiş durumda. Emekli ve memurların maaşları son 6 ayda oluşan enflasyona göre hesaplandığı için burada sene sonunda oluşacak oran çok önem kazanıyor. Pek çok kurumdan gelen açıklamalar Orta Vadeli Program'da yıl sonu enflasyonunun yüzde 41.5 olarak beklendiği belirtildi. Söz konusu bu rakam referans alındığında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 6 aylık enflasyon artıyı yüzde 13.44 şeklinde olurken memurlar ve memur emeklilerinin toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile artışları 9.31’e ulaşıyor. Bunun dışında ayrıca şu anda uygulanan 12 bin 500 liralık taban aylığın da artırılması gündemde.

Ocak 2025 emekli zammında yeni senaryolar tek tek açıklandı! Refah payı eklenecek mi? 


2025 OCAK ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Sabah’tan Faruk Erdem imzalı habere göre Temmuz ayıda enflasyon artışı alan emekliler ve memurlar için Ocak  ayında yapılacak artışta yine enflasyona bakılacak. Paylaşılan detaylara göre 6 aylık enflasyon SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon artışını oluştururken, memurlar ve memur emeklileri için de fark ödenmesini sağlayacak. Orta vadeli programdaki yüzde 41.5 beklenti referans alındığı zaman  6 aylık enflasyon artışı SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 13.44, memurlar ve memur emeklileri için yüzde 9.31 çıkıyor.

REFAH PAYI ÖDENECEK Mİ?

Son dönemlerde hükümet enflasyon rakamlarının açıklanmasınını ardından emekliler için ilave bir artış açıklıyor. Bu nedenle enflasyonun üzerine konulan ve artış refah payı şeklinde adlandırılıyor. 2025 yılının Ocak ayında da hem memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarının eşitlenmesi hem de refah payı ile yükseltilmesi de gündemde.

 

Arnavutköy Durusu 1061 satışta! Yeni proje!

Milli Emlak’tan iki şehirde 19 ve 20 bin TL’ye satılık arsa ile araziler!

Emlakçılar komisyonlarda fatura kesiyor mu? Bakanlık araştırsın önerisi!


Geri Dön