Kent Haberleri

Ocak asgari ücret zammından sonra Aile destek ödemeleri ne kadar oldu? Yeni ay ödemeleri ne zaman yapılacak?

Asgari ücret 2023 zammından sonra devlet desteği alan vatandaşlar Aile Destek Ödemelerine zam gelip gelmediğini merak ediyor. Peki Ocak 2023'te aile destek ödemeleri ne kadar olacak? İşte detaylar...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün asgari ücreti 8

Aile Destek Paketi'nden faydalanan vatandaşlar asgari ücret zammından sonra ocak ayı ödemelerini merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün asgari ücreti 8.500 TL olarak açıkladı. Bu kapsamda Aile Destek Paketi desteğinden faydalananlar ocak ayı ödemelerine zam gelecek mi diye sorguluyor. 

Aile Destek Programı ödemeleri asgari ücret zammı ile birlikte gündeme geldi. Her ay 850 ile 1250 TL arasında yapılan ödemenin arttırılıp arttırılmayacağı merak ediliyor. Peki Ocak 2023'te aile destek ödemeleri ne kadar olacak? İşte detaylar...

2023 AİLE DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ Mİ? 

Aile bakanlığından henüz aile destek ödemelerine yapılacak zamla ilgili bir açıklama gelmedi. Aile Destek Paketi ödemelerine zam geldiği zaman haberimiz güncellenecektir.

"AİLE DESTEK ÖDEMELERİ KATLANARAK ARTACAK!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 2022 tarihli Kabine Toplantısı'ndan sonra önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye Aile Destek Programı'na dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Türkiye Aile Destek Programı, Bu ay 3 milyon haneye 3.8 milyar lira nakdi kaynak aktarımı yapacağız. Kasım ve aralık aylarındaki tutarı 20,5 milyar liraya ulaşan sosyal destek ödemeleri yeni yılla birlikte katlanarak artacaktır."

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, "Program dahilindeki gelecek ödemelerde de aynı uygulama sürdürülecek olup destek sağlanacak ayın sonunda ödeme işlemleri güncel veriler ışığında başlatılacaktır. İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında ise hak sahibi vatandaşlarımıza Türkiye Aile Destek ödemeleri ulaştırılacaktır."

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı'ndan yararlanmak isteyenler başvurularını, e-Devlet sitesi üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

2022 AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile destek parasının yatıp yatmadığına yönelik detaylar kişiler tarafından merak konusu oldu. PTT şubelerinden yapılacak Aile Destek Paketi ödemelerinizin e-Devlet üzerinden yatıp yatmadığını görebilirsiniz.

Hane içinde kişi başına düşen aylık gelir;

450 lira ve altı olanlar: 1.250 lira alacak.

450 lira üzeri / 911,15 lira ve altı olanlar: 1.100 lira,

911,15 lira üzeri / 1372,30 lira ve altı olanlar: 950 lira,

1372,30 lira üzeri / 1833,45 liradan az olanlar: 850 lira.

Tüketici kredilerinin kredilerinin 327 milyar 209 milyon 668 bin lirası konut!

KİPTAŞ'tan son dakika müjdesi geldi! Tam 8 bin 500 TL kira yardımı verecek! Hemen bakın!

Benzine 67 kuruş zam geldi! İl il akaryakıt fiyatları ne kadar? BP, PO, Opet, Shell 23 Aralık 2022 fiyat listesi