Ekonomi

Ocak ayı bitti marketlerde zam furyası ve ucuz ürün kuyrukları başladı!

Ocak ayında fiyatları sabitlediğini duyuran marketlerde yine zabıta fiyat kontrolleri yapmaya, diğer yandan yurdun dört bir yanından ucuz et kuyruğu haberleri gelmeye başladı. Ancak en vahimi ise gıdada artık sahtecilik iddialarının ayyuka çıkmış olması… Gıdada önüne geçilemeyen artışlar nedeniyle marketlere işletmelere baskınların süreceği duyuruldu

Geçtiğimiz ocak ayında peş peşe fiyatları sabitleyeceğini duyuran marketlerde, şubat ayıyla birlikte fiyatlar artmaya başladı ve zabıtalar yeniden devreye girdi. Gıdada önüne geçilemeyen artışlar nedeniyle marketlere işletmelere baskınların süreceği duyuruldu.

"KUYRUKLAR GERİ DÖNDÜ İKTİDAR 70’LERİ YAŞATIYOR"

Karar’ın haberine göre, yeni yılda aldığı zamlar daha bir ayda eriyen vatandaş yine kuyruklarda. Ankara ve Erzurum’daki et kuyruğunun ardından bu kez Konya’da ucuz kıyafet kuyruğu görüntüleri geldi.

Konuyla ilgili yorum yapan İYİ Partili Fahrettin Yokuş, şubat soğuğunda görüntülenen kuyruklar için, “İktidar tarafından pembe tablolar çizilirken vatandaşın gerçeği ucuz ürün kuyrukları. Ülkemize 70’li yılların kuyrukları yaşatılıyor” diye konuştu.

SAHTECİLİK ARTTI BAKAN İHBAR ÇAĞRISI YAPTI

Habere göre diğer yandan, hedef gösterilen marketlere dönük baskınların da süreceği açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında gerçekleştirilen yılın ilk Finansal İstikrar Komitesi Toplantısı’ndan sonra yapılan açıklamada vatandaşın hakları ve serbest piyasa koşullarını korumak için tüm kurumların gözetim ve denetim faaliyetlerine devam etmesinde mutabık kalındığı bildirilirken, Tarım Bakanı ise artan gıda sahteciliğine karşı denetimin süreceğini belirterek bu gibi durumlar için tüketiciyi ihbarda bulunmaya çağırdı.

Diğer yandan son günlerde yaşanan ucuz ürün kuyruklarıyla ilgili yorum yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AK Parti iktidarının ülkeyi 70’li yılların görüntüsüne mahkûm ettiği iddiasında bulundu.

“Yurdun dört bir yanında oluşan ucuz gıda kuyruklarına şimdi de giysi kuyruğu eklendiğini hatırlatan Yokuş, iktidarın pembe tablolar çizerken, vatandaşın gerçeğinin ise ucuz ürün kuyrukları olduğunu savundu.

Türkiye’de 70’li yılların kuyruklarının yeniden yaşandığını iddia eden Yokuş, ”Ancak vatandaşlar ve gençlerimiz umutsuzluğa kapılmasın. Önümüzdeki seçimlerde bu iktidara ülkemizi getirdiği durumun hesabını soracak, yoksulluğa son vereceğiz” diye konuştu.