04 / 07 / 2024

Ocak'ta 8 bin TL'ye kiraya verilmek istenen dairenin kirası 5 ayda 3 kattan fazla arttı!

Ocak'ta 8 bin TL'ye kiraya verilmek istenen dairenin kirası 5 ayda 3 kattan fazla arttı!

Kira tartışmaları hız kesmeden devam ederken, Ocak ayında 8 bin TL'ye kiraya verilmek istenen dairenin 5 ayda 3 katından fazla fiyata kiraya sunulması ağızları açık bıraktı.



Türkiye İstatistik Kurumu milyonlarca kişinin merakla beklediği Haziran 2024 enflasyon verilerini dün resmen açıkladı. Söz konusu verilerin açıklanmasıyla birlikte konut ve işyerlerine gelecek zam oranları belli oldu. 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kira artış sınırı uygulamasının 2 Temmuz'da sona ermesiyle beraber kira artışları da yeniden TÜFE rakamlarına göre yapılmaya başlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'na göre TÜFE'deki değişim bu yılın Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,64, bir önceki senenin Aralık ayına göre yüzde 24,73, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,60 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 65,07 şeklinde gerçekleşti.

Yüzde 25 zam sınırı 2 senedir uygulanıyor olsa da pek çok mülk sahibi kiralarını yüzde 25 üzerinden artırırken, Ocak ayında 8 bin TL'ye kiraya verilmek istenen evin fiyatının için 5 ayda 3 katından fazlaya yükselmesi de ağızları açık bıraktı. 

269,5 bin takipçili Politic Türk resmi X hesabı https://x.com/politicturk üzerinden  yaptığı paylaşımda Ocak ayında 8 bin TL'ye kiraya verilmek istenen dairenin 5 ayda 3 katından fazla fiyata kiraya sunulduğunu belirtti.

Politic Türk tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:

Politic Türk tarafından yapılan paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

O ilimizde yaşayanlara su faturası müjdesi geldi! Yüzde 50 indirim yapılacak anne babaya söyleyin

Aile Bakanlığı'ndan 1500 TL açıklaması! Son ödeme tarihi verildi güle güle bitti artık

Elinde 1 doları olan bile sakın bozdurmasın! Doların 44 TL'ye fırlayacağı kesin tarihi verdiler


Geri Dön