Turizm

Online oda kiralama işinde Paris’in Türk yıldızı!

Hızla 150 milyar dolarlık bir pazar haline gelen, kısa dönem online konut kiralama işine yatırım yapan Türk girişimcinin projesi “Housechill.com” hedef büyüttü. İşte ayrıntılar...

Pazardaki potansiyeli üç yıl önce fark ederek bu girişime imza attıklarını belirten Housechill grubunun CEO’su Mustafa Armutçu, Paris’te 150 otele verdikleri temizlik hizmeti şirketinden edindikleri tecrübeyi Housechill ile dünya geneline yaymayı planladıklarını söyledi. 


Armutçu, aslında uzun yıllardır hayatımızda olan ama lokal kalan kısa dönem konut kiralama işinin son yıllarda online turizmdeki trend ile yeni bir boyut kazandığını kaydetti. Bir anda alternatif konaklama olarak ortaya çıkan bu sektörün, kendisini çok büyük bir hızla geliştirip büyüterek bugün çok büyük bir pazara dönüştüğünü vurgulayan Armutçu, “Başlangıç olarak düşük gelirli turistler ve genellikle öğrencilerin oda bazında ilgi gösterdikleri bu konaklama, bugün dünyanın her noktasında en basit ve uygun odalardan süper lüks dairelere ve villalara hatta yatlara kadar seçenekler sunabilen, her sosyal tabakaya hitap edebilen bir alternatife dönüşmüş bulunuyor” dedi.


Armutçu, turizmin her yıl dünya genelinde ortalama yüzde 3 büyüyeceği gerçeği ile bu pazarın şu anki halinden çok daha büyük bir hal alacağının ortada olduğunu da ifade etti.


Hizmet yarışı başlıyor


Mustafa Armutçu, dünyanın en büyük ve en önemli kentlerinde ofislerinin bulunacağını ve anahtar, temizlik, özel araç gibi hizmetlerin bu ofislerden yapılacağını söyledi. Yatırımcıların kendileriyle görüşmelere başladıklarını belirten Armutçu, “Amacımız yıl sonunda dünya genelinde 300 bin konutluk liste oluşturmak. Bu bize ortalama 3 rakamlı büyüme olarak yansıyacak” dedi.


Housechill’in Co-CEO’su Rozan Karagöz ise “Bunun adi paylaşımcı ekonomi yani ‘win win’ herkesin kazandığı bir sistem. Ev sahipleri tamamen ücretsiz bir şekilde bizim internet platformumuz üzerinden evlerini pazarlayabilecek ve bir ekstra gelir sahibi olacak, turistler daha uygun ve özgür oldukları bu evlerde konaklayıp, daha az ödeme yaptıkları konaklamaya karşılık daha fazla alışveriş yaparak şehir ekonomisine katkıda bulunabilecek” diye konuştu.


Milliyet