ODE Yalıtım 2011- 2013 yılları arasında yüzde 60 büyüme gerçekleştirdi!
Yapı ve tesisat sektöründe kullanılan tüm yalıtım malzemelerini üreten ODE Yalıtım, yurtdışındaki yaygın bayi ağıyla Kanada'dan Gana'ya, Şili' den İrlanda'ya kadar 65 ülkeye ihracat yapıyor...
Yapı ve tesisat sektöründe kullanılan tüm yalıtım malzemelerini üreten ODE Yalıtım, yurtdışındaki yaygın bayi ağıyla Kanada'dan Gana'ya, Şili'den İrlanda'ya kadar 65 ülkeye ihracat yapıyor. 2013 yılında kurulan ODE Rusya ile de Bağımsız Devletler Topluluğu ve diğer bölge ülkelerine ticareti artırmayı hedeflediklerini söyleyen ODE Genel Müdürü Ali Türker, "2013'te ilerleyen dönemlerde kuracağımız yeni fabrikamız için arazi yatırımı yaptık. Yine aynı dönemde Ar-Ge çalışmalarımızı bir adım öteye taşımaya karar verdik ve bu amaçla ODE Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi'ni kurduk" dedi.
ODE Yalıtım olarak 2011 ila 2013 yılları arasında yüzde 60 oranında büyüme gerçekleştirdiklerini kaydeden ODE Genel Müdürü Ali Türker, üretim tesislerinin kapasite kullanım oranlarının yüzde 90'ın üzerinde olduğunu söyledi. Kapasite kullanım oranının yüksek olması nedeniyle yeni bir yatırım planını gündeme taşıdıklarını belirten Türker, "Yaptığımız fizibilite çalışmaları sonucunda yeni üretim üssümüzü Eskişehir'de kurmaya karar verdik ve Eskişehir'de 75 bin metrekare büyüklüğünde bir arsayı 2013 yılı içinde aldık" açıklamasını yaptı.
İnşaat sektöründe taahhüt faaliyetlerinde bulunmak üzere 1986 yılında kurulduklarım anlatan Türker, bugün itibarıyla 120 bin metrekaresi açık, 35 bin metrekaresi kapalı alana sahip toplam dört imalat tesisinde, yalıtım sektörüne yönelik 4 bin çeşitten fazla yalıtım malzemesi ürettiklerini anlattı.
"Müşterilerimiz fuarı ziyaret edecek" ODE olarak Türkiye'de her yıl katıldıkları fuarlar arasında yer alan YapıFuarı'na büyük önem verdiklerinin altım çizen Ali Türker, Yapı Fuarı'nm gerek ziyaretçi ilgisi gerek fuara katılan firma sayısı bakımından bölgenin en önemli fuarlarından biri olduğunu dile getirdi. Türker, "Fuar, bu özelliği ile bizim için her zaman yeni ve mevcut müşterilerimizle görüşmek ve ODE kalitesini ve uzmanlığını daha geniş kitlelere ulaştırmak için önemli bir fırsat. ihracat yaptığımız 65 ülkeden çeşitli müşterilerimizin de fuara ziyaretçi olarak katılacağını biliyoruz" dedi.
ODE olarak bu yıl sekizi yurtdışında, ikisi yurtiçinde olmak üzere toplam 10 fuara katılacaklarının altını çizen Türker, ocak ayında AHR 2014 fuarı ile başlayan fuar takvimlerinin, Rusya'da Aquatherm, Yugbuild, Mosbuild fuarlarının yanmda, Cidde'de Saudi Big 5 Fuarı ve son olarak Çin'deki China Refrigeration Fuarı ile devam ettiğini söyledi. Türker, tt ODE Yalıtım olarak 20112013 yılları arasında yüzde 60 oranında büyüme gerçekleştirdik. Bugün itibarıyla tesislerimizin kapasite kullanım oranı yüzde 90'ı geçti.
mayıs ayında ise Türkiye'de Yapı Fuarı, ISK-SODEX ve Almanya'da düzenlenecek olan ISO 2014' e de katılacaklarını anlattı.
ODE Yalıtım olarak Ar-Ge stratejilerinde de müşterilerin talepleri kadar çevreyi gözeterek hareket ettiklerine değinen Türker, "Bu sebeple sürdürülebilirlik için enerji verimliliğinin ve bunun için de yalıtımın önemini her platformda dile getiriyor ve kamuoyunda yalıtım ve enerji verimliliği bilincini artırmaya yönelik olarak neredeyse bir STK gibi çalışıyoruz. Bu nedenle de katıldığımız tüm platformlarda hem yapı hem de teknik yalıtım konusundaki farkındalığı yükseltmek için çalışmaya ve geliştirdiğimiz ürünlerin çevreci olmasına özen gösteriyoruz" açıklamasını yaptı.
alabileceğinin altını çizen türker, vizyonlarını bu hedefin oluşturduğunu bildirdi. Türker, konuya ilişkin şunları kaydetti: "Bunun uzun bir yol olduğunun farkındayız. Ancak aynı zamanda gerek insan kaynağımız gerek üretim kabiliyetlerimizle bunu başaracak tüm özelliklere sahibiz.
Çin'den İtalya'ya, Kuzey Afrika'dan yakın coğrafyamıza kadar yapı kimyasalları konusunda Türkiye ile üretim tekniği, dağıtım ve yetkin insan kaynağı anlamında rekabet edecek hiçbir ülke yok. Bunun farkında olduğumuz için global bir marka olmak istiyoruz." araştirmaservİsi AB Projeleri devam ediyor Şu anda farklı Avrupa Birliği (AB) projeleri kapsamındaki çalışmalarına devam ettiğinin bilgisini veren Ali Türker, Çevre Bakanlığı'nın Birleşmiş Milletler Sinai Kalkınma Teşkilatı (UNİDO) ile yürüttüğü HCFC Umbrella projelerinin sonlandığını söyledi. Ayrıca köpük üretiminde ozon etkisi azaltmayı hedefleyen bu proje kapsamında ozon tabakasını incelten (OTİM)HCFC22/142b gaz karışımını bırakıp HFC 152a/DME gaz karışımına dönüş için önce Ar-Ge çalışmaları sonra da yatırım çalışmaları yapıldığını anlatan Türker, bunun gibi doktora dereceli ArGe mühendisleri tarafından sürdürülen pek çok projelerinin bulunduğunu ifade etti. Türkiye'nin yapı sektöründe uluslararası marka yaratma potansiyeline sahip bir ülke olduğuna değinerek, sektörü de ele alan Ali Türker, Türkiye yapı sektörünün dış müteahhitlikte sayısal olarak ikinci, ciro büyüklüğü olarak da 30 milyar dolar ile global pazarda 10'uncu sırada yer aldığını belirtti.
Dünya Yapı Fuarı