İnşaat Malzemeleri

Ode Yalıtım her yıl yüzde 25 büyümeyi hedefliyor!

Global pazardaki iddiasını her geçen gün artıran Ode Yalıtım, cirosundaki yurtdışı kaynaklı gelirlerin payını yüzde 25'e çıkarmayı planlıyor. 2011 ila 2014 yılları arasında yüzde 75 oranında büyüme gerçekleştirdi..

Global pazardaki iddiasını her geçen gün artıran Ode Yalıtım, cirosundaki yurtdışı kaynaklı gelirlerin payını yüzde 25'e çıkarmayı planlıyor. 2011 ila 2014 yılları arasında yüzde 75 oranında büyüme gerçekleştirdiklerini bildiren Ode Yalıtım Genel Müdürü Ali Türker, hazırladıkları beş yıllık stratejik iş planı kapsamında 2018'e kadar her yıl en az yüzde 25 büyüme hedefi belirlediklerini kaydetti. Türker, İSO ikinci 500 listesinde 102'nci sırada yer alan firmanın İSO 500 listesine girmeyi amaçladığını da bildirdi. 


Siyasal ve ekonomik gelişmelerin 2014 yılında belirleyici olduğunu ve bu gelişmelerden tüm sektörler gibi inşaatın da etkilendiğini bildiren Ali Türker, "Bu anlamda şirketimiz açısından yıl sonu hedeflerimizde ufak bir sapma söz konusu olsa da genel olarak başarılı bir yıl oldu. 2014'te bizim için çok anlamlı, sevindirici gelişmeler de yaşadık. TÜSLAD, SEDEFED ve Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen, kriterleriyle alanında Türkiye'nin en prestijli organizasyonu Rekabet Gücü Ödülü'nde 'Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Ödülü'nii kazandık. Yani sadece yalıtım sektöründe değil, tüm sektörler arasında Türkiye'nin en rekabetçi şirketi seçildik" açıklamasını yaptı. Ode'nin ürün ve üretim kalitesinin ISO, CE gibi kalite belgeleriyle tescillendiğini ileten Türker, yurtdışında yaygın bir bayi ağına sahip olduklarını aktardı. Türker, Belçika'dan Moldova'ya, Avustralya'dan Pakistan'a kadar yaklaşık 70 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin bilgisini verdi. 


Tekirdağ'daki tesislerinde ısı yalıtım malzemesi olan elastomerik kauçuk köpüğü ODE R-Flex, ısı ve ses yalıtımı alanında kullanılan ODE Starflex, ekstrüde polistren köpük ODE Isıpan ve polimer bitümlü su yalıtım örtüleri ODE Membran'ın üretiminin yapıldığını belirten Ali Türker, üretim tesislerinin kapasite kullanım oranın ise yüzde 90'ın üzerinde olduğunu iletti. Türker, 'Yüksek kapasite kullanım oranlarımız yeni bir yatırım planını gündemimize taşıdı. Yaptığımız fizibilite çalışmaları sonucunda, geçen yıl yeni üretim üssümüzü Eskişehir'de kurmaya karar verdik ve Eskişehir'de 75 bin metrekare büyüklüğünde bir arsa aldık" dedi. 


Çevreci ürünlerde Ar-Ge çalışmaları yapıyor Çevreci ürünler konusunda Ar- Ge çalışmalarına hız veren Ode'nin Ür-Ge çalışmalarını da sürdürdüğünün altını çizen Ali Türker, 'Yılın son aylarında camyünü ürününde pazardaki dinamikleri değiştirecek birçok yeniliği hayata geçirdik. Dünya üzerinde yaklaşık 10 markanın, Türkiye'de ise yalnız Ode'nin kullandığı ve yeni üretim teknolojisinin de desteklediği camyünü ürünümüzün en dikkat çekici özelliklerinin başında; ısı iletkenlik kat sayısını muadillerine göre ciddi oranda azaltması ve ikame ürünlerde yaşanabilen tozuma, kaşındırma etkilerini ortadan kaldırması geliyor" dedi. Ode'nin, camyünü üretiminde olduğu gibi, diğer ürünlerinde yaptığı yeniliklerin de devam ettiğini anlatan Türker, R-flex, Membran ve Isıpan ürünlerinde yakın zamanda sektör ile paylaşacakları bir segmentasyon çalışmasının sürdüğüne dikkat çekti. Türker, her müşterinin ihtiyacına özel ürünü, ilgili segmentten seçebileceğini belirtti. 


Yalıtım sektörünün, inşaat ve enerji sektörleri ile iç içe olduğunu anımsatan Ali Türker, bu sektörlerde yaşanan değişimlerin yalıtıma da yansıdığının altını çizdi. Modern sanayi toplumlarının en büyük üretim maliyeti olan enerjinin, büyük önem taşıdığını kaydeden Türker, şöyle devam etti: "Sürdürülebilir bir dünya için yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımların giderek arttığı günümüzde, biz de yalıtımın enerji tasarrufunda kritik bir öneme sahip olduğunun bilinciyle, bu alandaki yenilikler ve çevre dostu projelere çözüm ortağı olarak hizmet veriyoruz."


Dünya ek