Genel

ODE'den Ekonomik Görünüm ve Risk Yönetim Semineri!

Yalıtımda dünya markası olma vizyonu doğrultusunda her alandaki yatırımlarına ara vermeden devam eden ODE, bayi ve iş ortaklarının rekabet gücünü artırma hedefiyle hayata geçirdiği Bayi Rekabet Gücü Gelişim Programı ile sektöründe öncü uygulamalara imza atmaya devam ediyor.


Yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden ODE, global marka olma yolunda bayilerinin rekabet gücünü artırma hedefiyle hayata geçirdiği Bayi Rekabet Gücü Gelişim Programı’nda yer alan 35 bayiden katılan 50 kişiyi İstanbul’da düzenlediği ‘Ekonomik Görünüm ve Risk Yönetimi Semineri’nde buluşturdu. ODE Yalıtım ev sahipliğinde Radisson Blu Pera Hotel’de gerçekleştirilen seminerde ‘Türkiye Ekonomisi ve İnşaat Sektöründeki Son Gelişmeler’ ile ‘Zor Zamanlarda Liderlik’ konulu iki oturum gerçekleştirildi. ODE Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Türkiye Ekonomisi ve İnşaat Sektöründeki Son Gelişmeler’ konulu panele Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç ve Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ katıldı. Orhan Turan’ın ekonomik gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Koç ve Güldağ, bayilere 2017 yılına ilişkin öngörülerini anlattılar. Seminerin ikinci bölümündeki ‘Zor Zamanlarda Liderlik’ konulu oturumda konuşan Ethica Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan ise, kendi iş hayatında yaşadığı deneyimleri aktardı. Seminer ODE bayilerinden yoğun ilgi gördü. 

Bayi Rekabet Gücü Gelişim Programı ile bayilerinin kurumsallaşma ve rekabetçilik düzeylerini önemli ölçüde artırmayı başardıklarını belirten ODE Yalıtım Genel Müdürü Ali Türker; “Güçlü bayilerimiz olmadan yatırımlarımızın amacına ulaşması da, güçlü bir marka olmamız da mümkün olmaz. Bu kapsamda, bayi ve iş ortaklarımızın rekabet gücünün yüksek olmasını, global arenada daha güçlü durmamız açısından son derece önemsiyoruz. 3 yıldır devam eden Bayi Rekabet Gücü Gelişim Programı kapsamında 100’ün üzerinde bayi satış personeline eğitimler verilirken, 20 firma sahibine özel gelişim programı, 4 bayiye de özel yönetim danışmanlık hizmeti verildi. Program kapsamında gerçekleştirdiğimiz seminer, ekonomik gündemi ve finansal anlamda yapılması gerekenleri deneyimli isimlerden dinlememiz açısından son derece önemli bir platform oldu. Programı önümüzdeki dönemde, hem yurtiçindeki bayiler hem de ODE’nin yurtdışı iş ortaklarıyla geliştirerek devam ettireceğiz” dedi. 



ODE bayilerinin ihtiyaçlarına özel olarak geliştirilen bir program 

Yönetim danışmanlık şirketleri tarafından yürütülen Bayi Rekabet Gücü Gelişim Programı kapsamında öncelikle performans güçleri belirlenen ODE bayileri, daha sonra ihtiyaç alanlarına uygun olarak 3 ana başlıkta belirlenen eğitim ve gelişim programlarına katılıyor.  ‘Firma Sahiplerine Özel Eğitim ve Gelişim Programları’,  ‘Bayi Satış ve Pazarlama Ekiplerine Özel Eğitim ve Gelişim Programları’ ile ‘Bayilere Özel Uygulama Projeleri’ başlıkları altında oluşturulan programlardan hem firma sahipleri hem de firma çalışanları yararlanıyor. Program kapsamında firma sahipleri şirket stratejilerini ve vizyonlarını oluştururken, bayi çalışanları da satış ve pazarlama yetkinliklerini geliştirerek daha kurumsal ve rekabetçi bir firma olma yolunda önemli adımlar atıyor. Diğer taraftan ‘Stratejik Yönetim’, ‘İnsan Kaynakları Yönetimi’, ‘Finansal Yönetim’, ‘Satış ve Pazarlama Yönetimi’ konularında hayata geçirilen özel uygulama projeleri sayesinde firmalar süreçlerini iyileştirme ve iş modellerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar.