Ekonomi

Ödemeler başladı! Hesaplara 850 lira yatırıldı!

Yüzbinlerce kişi tarafından beklenen kredi-burs ödemeleri ile ilgili duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda para ödemelerinin yapıldığı hesapların kontrol edilmesi gerektiği söylendi...  Bu açıklamada para ödemelerinin yapıldığı hesapların kontrol edilmesi gerektiği ve unutulmaması gerektiği açıklandı

Yüzbinlerce kişi tarafından merakla beklnen kredi- burs ödemeleri ile ilgili açıklama geldi.  Bu açıklamada para ödemelerinin yapıldığı hesapların kontrol edilmesi gerektiği ve unutulmaması gerektiği açıklandı. Söz konusu  ödemeler 6 Ocak tarihinden itibaren ödenmeye başladı ve 10 Ocak itibari ile tamamlandı. Buna göre ödemeler T.C. Kimlik Numarasının son rakamına göre yapılırken en düşük 850 lira en fazla 2 bin 550 lira ödeme yapıldı.

ÖDEMELER YAPILDI

Ocak ayı burs ve kredi ödemelerine ilişkin açıklama yapıldı ve ödemelerin yapıldığı belirtildi. Söz konusu ödemelerin 10 Ocak itibariyle tamamlandığı belirtilen açıklamada, kime ne kadar para ödendiği de paylaşıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu destek ödemeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, 6 Ocak tarihinden itibaren burs ve kredi ödemelerinin öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını, ödemelerin son rakama göre yapılacağını belirtti. O halde TC kimlik numralarına göre kimler ne zaman ödemelerine kavuşacak?

 

 


 

ŞUBAT AYINDA DA AYNI TARİHLER

Ancak TC kimlik numaralarının sonunda "0" olanlar 6 Ocak'ta, "2" olanlar 7 Ocak'ta, "4" olanlar 8 Ocak'ta, "6" olanlar Ocak'ta ödemelerini alabildiler. 9 ve "8" olanlar ödemelerini aldı. Bu tarihler Şubat ayı için de geçerli olacak. Şubat ayında bu tarihlerde minimum 850 lira, maksimum 2 bin 550 lira ödeme yapılacak.

Peki 2022 yılında  kredi-burs miktarı kaç lira oldu? İşte merak edilenler...

 

ÖDEMELER ARTTI

2022 yılında kredi-burs tutarı lisans öğrencileri için 850 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 1700 liraya, doktora öğrencileri için 2 bin 550 liraya yükseltilmiştir.

2022 KYK burs ve kredi ücretleri açıklandı!

Bitcoin'de 2022 yılında neler olacak?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

17 Ocak 2022 altın fiyatları!