Genel

Ofis sektörü, Eskişehir Yolu aksını tercih ediyor!

Ankara'nın çanak şeklinde bir gelişim izlemesi ve zamanla belirli bir bölgeye sıkışıp kalmasından dolayı Eskişehir Yolu ve çevresi yeni gelişim aksı oldu. Ankara, özellikle son dönemlerde hızla gelişen bu bölgeye doğru genişledi...

Eskişehir Yolu aksı, birçok kamu kuruluşu, üniversite ve hastanenin yer alması nedeniyle ofis sektörü tarafından tercih edilen bir bölge haline geldi.


Ankara'nın çanak şeklinde bir gelişim izlemesi ve zamanla belirli bir bölgeye sıkışıp kalmasından dolayı Eskişehir Yolu ve çevresi yeni gelişim aksı oldu. Ankara, özellikle son dönemlerde hızla gelişen bu bölgeye doğru genişledi. Kamu kuruluşu, üniversite ve hastanenin yer alması ofis sektörünü de buraya yönlendirdi. Türkiye Sınayi Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme Ankara Şube Yöneticisi Derya Alan Erdem, 2010 ve 2011 yılları süresince, Eskişehir Yolu üzerinde A sınıfı ofis talebinin artmaya başlaması sonucunda Kızılay, Gaziosmanpaşa ve çevresindeki ofislerin cazibesini yitirdiğini söyledi. Erdem, 2012 ve 2013 yılında ise birçok kamu binasının bu aksa yönelmesi ve gündeme oturan metro inşaatının da yeniden başlaması nedeniyle ofis sektörü yatırımlarında artış olduğunu kaydetti. Gayrimenkul açısından Ayrancı, Büyükesat, Küçükesat ve Yenimahalle'nin yerinde saydığını, Ulus, Kurtuluş, Cebeci ve Kolej gibi semtlerin ise cazibesini yitirdiğini anlatan Erdem, "Eskişehir Yolu üzerindeki ofis ünitelerinin metrekare satış bedelleri 3 bin TL ile 6 bin TL arasında değişmekte olup, metrekare kira bedelleri 25 TL/ay ila 50 TL/ay arasında değişiyor" dedi. 



Sabah