09 / 09 / 2024

Ofise dönüştürülen Sapphire’de kiralamalar 1 ay içinde başlıyor!

Ofise dönüştürülen Sapphire’de kiralamalar 1 ay içinde başlıyor!

Borçlarına karşılık Kiler Holding tarafından 2019 yılında 100 milyon dolara Halkbank’a satılan ve 2021 yılında 48 milyon dolara geri alınan Sapphire AVM’de ofis kiralamaları bir ay içinde başlayacak.




Kiler Holding iştirakleri arasında yer alan  Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından 250 milyon dolar yatırımla 2011’de hayata geçirilen ve o dönem 261 metre anten yüksekliğiyle ülkemizin ve Avrupa'nın en yüksek binası olan Sapphire’in alışveriş kısmı kapandı. Uzun zamandır ofis olması ile ilgili hazırlıkların sürdüğü Sapphire’de sene başından bu yana süren tadilat ve tamirat işlemlerinin tamamlandığını dile getiren Kiler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, bir ay içinde ofis kiralamalarına başlanacağını söyledi.

Ekonomim’den Yener Karadeniz imzalı habere göre Sapphire Alışveriş Merkezi, borçları karşılığında 2019’ta 100 milyon dolara Halkbank’a satılmış, 2021 yılında da  48 milyon dolara yine Kiler Holding tarafından geri alınmıştı. Bu durumda sebebiyle Sapphire Alışveriş Merkezi tartışmaların odağında yer almıştı. Geçtiğimiz seneden bu yana da alışveriş merkezini ofise dönüştürmek isteyen Kiler Holding, kiracı markalar ile görüşerek yollarını ayırmıştı. Sene sonunda kalan tek marka olan Tiffany de ocak ayı itibarıyla Sapphire’deki mağazasını kapatmıştı.

Ofise dönüştürülen Sapphire’de kiralamalar 1 ay içinde başlıyor!

OFİS BLOKLARININ DOLULUK ORANLARI YÜKSEK

Ümit Kiler, söz konusu bu kararı almalarındaki sebepleri şu şekilde açıkladı: “Sapphire’in de yer aldığı  Levent bölgesinde önemli oranda alışveriş merkezi yoğunluğu var. Sapphire’in alışveriş merkezi kısmında ziyaretçi sayısı da önemli oranda düşmüştü çok iş yapmıyordu.  Daha verimli hale getirme noktasında da ofis fikri ön plana çıktı. Kiracılarımız ile tek tek  görüşerek anlaşmalı bir şekilde yollarımızı ayırdık. Son kalan marka da ocak ayı itibari ile alışveriş merkezindeki mağazasını kapattı ve biz de çalışmalara başladık. 3-4 ay devam eden çalışmada son aşamaya geldik. Bir ay içerisinde pazarlama ekibimiz kiralama işlemlerine başlayacak. O hatta AVM’den çok ofise ihtiyaç var” diye konuştu. Levent Büyükdere hattı alışveriş merkezi kadar ofis yoğunluğu ile de göze çarpan lokasyonlardan biri. Bölgede ülkemizin en büyük bankalarının da genel merkezleri bulunuyor. Bunlardan Yapı Kredi Bankası’nın da risk raporu kapsamında yıkılmasının gündemde olduğunu dile getiren Ümit Kiler, ofislerde doluluk oranlarının çok yüksek seviyelerde olduğunu hatta bölgedeki villaların bile ofise dönüştürüldüğünü dile getirerek ofis arzına önemli oranda cevap vereceklerini kaydetti.

İstanbul Sapphire alışveriş merkezinde 173 bağımsız bölümün dışında 200’ün üzerinde mağaza ve 4 katlı bir otopark yer alıyordu. Kapılarını açtığı 2011’de 236 metre yüksekliğiyle Türkiye ve Avrupa’nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire, seyir terası, Sapphire Çarşı ve rezidansın yer aldığı bölümleri ile şehrin simgeleri arasına girmeyi hedeflemişti. Ümit Kiler yaptığı açıklamada seyir terasında da işlerin gayet yolunda gittiğini söyledi. Ziyaretçi sayısında herhangi bir kayıp yaşanmadığını kaydeden Ümit Kiler, giriş kısmı ayrılan seyir terasında önümüzdeki dönemde çok daha fazla sayıda ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Toplam 165 bin 169 metrekarelik inşaat alanına sahip Sapphire’de 10 katı zemin altı olacak şekilde toplam 66 kat bulunuyor. 30 metre anten ile yüksekliği 261 metreye erişen yapının ana fonksiyonları olarak kamuya açık bir alışveriş merkezi ve otoparka ek şekilde rezidans kulesi de bulunuyordu. Otoparklar zemin altındaki 6 katta, alışveriş merkezi ise zemin altındaki 4 katta ve zeminde bulunuyordu. İşte bu 4 kat ve zemin kat bundan böyle ofis şeklinde hizmet verecek.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira tespit ve ihtar davası hakkında bilmeniz gerekenler!

Emeklilere 15 bin TL promosyon ve 3 bin TL ek ödeme müjdesi! Başvuran anında alıyor! İşte ING emekli promosyon...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 53 ildeki 747 arsayı yüzde 20 indirimle satışa çıkarıyor!


Geri Dön