05 / 05 / 2024

Ofisim İstanbul'u Özyapı İş Ortaklığı gerçekleştiriyor!

Ofisim İstanbul'u Özyapı İş Ortaklığı gerçekleştiriyor!

İller Bankası, Özyapı ile hasılat paylaşımı modelinde 219 ofislik yeni Ofisim İstanbul isimli bir proje geliştiriyor. 100 milyon liralık proje, 20 ay sonra tamamlanacak



İller Bankası, Özyapı ile hasılat paylaşımı modelinde 219 ofislik yeni Ofisim İstanbul isimli bir proje geliştiriyor. 100 milyon liralık proje, 20 ay sonra tamamlanacak.

İstanbulda peş peşe gerçekleştirilen konut projelerinden sonra gündeme gelen ofis projelerine İller Bankası da katıldı. Kartaldaki 15 dönümlük arsasını 2008 yılında kat karşılığı ihaleye çıkaran kurum, projeyi Özyapı ile firmayla ortaklaşa olarak gerçekleştiriyor. Üç blok üzerinde yükselecek proje 219 ofis ve 16 mağaza olarak planlanırken, arsa dahil yatırım maliyeti ise 100 milyon TL olarak ifade edildi. Adı Ofisim İstanbul olarak belirlenen projede yer alan bloklardan biri tamamlanırken, ikincisi kaba inşaat düzeyinde.
Proje hakkında açıklama yapan Ofisim İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sertoğlu, 60 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede ofisleri 107 metrekare ile 833 metrekare arasında tasarladıklarını belirterek, çalışmada 500 araçlık otopark ve iş dünyasının ihtiyaç duyabileceği her türlü hizmetin yer alacağını kaydetti.

Marka ofislere ihtiyaç var
Teslime 20 ay sonra başlayacaklarına dikkat çeken Sertoğlu, projede yer alacak unsurları ise saunalar, spor salonları, restoran, kuaför, hobi salonu, teras bahçeleri ve tam donanımlı toplantı salonları olarak ifade etti. Diğer yandan, projenin konumuna da dikkat çeken Sertoğlu, E5 bağlantı yoluna 500 metre mesafede yer aldıklarını belirtirken, Kartal Kentsel Dönüşüm projesinin de sınırında yükseldiklerini kaydetti.
Ofislerde metrekare başlangıç fiyatlarını 4 bin TL olarak belirlediklerine dikkat çeken Sertoğlu, şöyle konuştu: Çevrede birçok konut projesi yer alıyor. Bunlardan birisi olmaktansa ihtiyaç duyulan ofis tarafına yönelmek istedik. Arsa zaten cadde üzerinde yer alıyor. İstanbulda artık marka ofis projelerine ihtiyaç duyuluyor. Burada özellikle avukatların ihtiyacı olan ofisleri üretmek istiyoruz. Sağlık kesimi de düşüncelerimiz arasında bulunmakla beraber öncelikli tercihimiz olmayacak. Metroya yakınlığı ve merkeziliği ise ulaşımını kolaylaştıran unsurlar arasında.

AVUKATLARA FOKUS
Murat Sertoğlu, Ofisim İstanbul projesinin yer aldığı bölgenin Maltepe'nin merkezi haline dönüştüğüne dikkat çeken Murat Sertoğlu, "Projemiz, Kartal Adliye'sinin inşa edildiği yerde, çağdaş yapıların inşa edileceği bir bölgede yer alıyor. Projenin bölgedeki avukatların adliyeye gitmeden işlerini bitirecekleri bir merkez olacağına inanıyorum. Maltepe'nin bu gibi projelerle hızla gelişeceğine ve bir cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön