Genel

Ofisim İstanbul'un maliyeti 100 milyon lira!

Avrupalı gayrimenkul profesyonellerinin 2011 yılında ofis alımı ve yatırımı için Avrupa'da birinci sıraya yerleştirdiği İstanbul'da, inşaat şirketleri bu alana ağırlık vermeye başladı. Bürolar, ofis ihtiyaçlarına Özyapı İnşaat şirketi bu açığı karşılamaya

Avrupalı gayrimenkul profesyonellerinin 2011 yılında ofis alımı ve yatırımı için Avrupa'da birinci sıraya yerleştirdiği İstanbul'da, inşaat şirketleri bu alana ağırlık vermeye başladı.Halen apartmanda ev olarak inşa edilmiş mekanlarda faaliyet gösteren doktor ve avukatlık büroları, ofise ihtiyaç duyuyor. Bu alandaki açığı görüp yatırım yapan şirketlerden biri de Özyapı İnşaat şirketi oldu.

Şirket, İller Bankası ile işbirliğine giderek İstanbul Maltepe'de adalara nazır yeni bir ofis projesine imza atıyor. Anadolu yakasında 60 bin metrekare alanda inşasına başlanan 'Ofisim İstanbul' projesinin maliyeti 100 milyon lira. Özyapı İnşaat tarafından 'İş'te konfor, iş'te keyif' sloganıyla tanıtılan Ofisim İstanbul'da spor salonları, restoran, kuaför, hobi salonu, lostra, saunalar, teras bahçeleri yer alıyor. Projede toplantılar için tam donanımlı toplantı salonları, öğle yemekleri için sadece personele hizmet veren restoran ve teras mevcut. Özyapı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Yönetmeni Murat Seroğlu, projenin tüm finansmanını kendi özkaynaklarından karşılayacaklarını söyledi. İnşaatı 20 ay sürmesi beklenen ve 1.200 kişiye iş imkanı sağlayacak projenin 2012 sonunda tamamlanması planlanıyor. Murat Sertoğlu, "Müşterilerden gelen yoğun talepler var. Tüm ofislerin Kasım 2011'e kadar satışını tamamlayacağımızı düşünüyorum." dedi. Ofisim İstanbul, 3 blokta 219 ofis ve 16 mağazadan, 500 araçlık otopark ve 107 metrekareden, 833 metrekareye kadar ofislerden oluşuyor. E-5 bağlantı yoluna 500 metre mesafede yer alan proje, sahil yoluna 3 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 15 dakika, Kartal Adliyesi ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 3 dakika mesafede. Kartal-Kadıköy metro hattı güzergahı üzerinde yer alan Ofisim İstanbul, Kartal kentsel dönüşüm projesinin sınırında.

Başbakan'ın geçen ay açıkladığı 'Çılgın Proje' Kanal İstanbul'a da değinen Sertoğlu, "Başbakanımız yapılabileceğini söylediğine göre yapılabilir." dedi. Projenin detaylarını çok ayrıntılı bilmediğini ifade eden Sertoğlu, Kanal İstanbul içerisinde uygun lokasyonlar oluşturulması halinde, gerekli fizibilite çalışmaları yapıldıktan sonra projede yer alabileceklerini söyledi.
Zaman/KENAN MEHMETZADE