Genel

Ofton İnşaat, Elysium zincirine yeni halkalar ekliyor!

Elysium markalı projeleriyle tanınan Ofton İnşaat, zincire yeni halkalar ekliyor. Sırada Kasımpaşada Elysium Next Star adı verilen ofis ve dükkandan oluşan bir proje ile Taksimde Elysium Plaza iş merkezi var...

Şehir merkezlerinde çağdaş yaşam alanları sunmak üzerine yapılanan Ofton inşaat, "Elysium" markasıyla geliştirdiği projelerine yenilerini ekliyor. Halen, Elysium "Fantastic" Bomonti, Rixos Elysium "Suites" Taksim Elysium "Plaza" Taksim'in satışlarına devam eden şirket, Elysium "Next Star" markasıyla yeni bir projeye hazırlanıyor. Kasımpaşa'da Perpa'yı geçince ana arter üzerinde yer alan projenin üst katında ofisler alt katında ise mağaza ve dükkanlar yer alacak. Proje 7 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak. Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altım, tüm projelerde binaları geliştirirken en başta dayanıklılığı ön planda tuttuklarını ancak estetik anlayıştan da ödün vermediklerini kaydediyor. Altun, tüm projelerinde çağdaş bir yaşam alanı sunmayı hedeflediklerini söylüyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ODAKLI

Taksim lüks iş merkezi geliyor Ofton İnşaat'ın kentsel dönüşüme odaklı bir şirket olduğunu dile getiren Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek ise "Özellikle, kentsel dönüşüme uygunluk gösteren projeler konusunda uzmanlaştık. İstanbul'un kalbi Taksim'de ve civarında tamamlanan ve inşaatı halen devam eden projelerimiz bunun en iyi örnekleri. Bu kapsamda ilk projemizi, Şişli Bomonti'de gerçekleştirdik. Bomonti'deki Elysium 'Residence', Kurtuluş'taki Elysium " Cool " ile Dolapdere ve Taksim bölgesinde devam eden projelerimiz kentsel dönüşüme hizmet ediyor " diyor. 

YÜZDE 50 PRİM
Şimşek, projelerinin bugüne ka dar önemli bir yatırım aracı olduğuna da değinerek "Örneğin, , Elysium 'Residence' Şişli projemizde yatırımları yüzde 300 oranında geri dönen müşterilerimiz oldu. Yeni projeler olmasına rağmen Elysium "Fantastic" Bomonti yüzde 30, Elysium "Cool"da ise yüzde 70 - 80 dolayında prim yapanlar oldu. Genelde ise Ofton'un projelerine yatırım yapanların yüz de 50 prim yaptığını söyleyebiliriz" diye konuşuyor.

Taksim'e lüks iş merkezi geliyor

SATIŞLARI hala devam eden Taksim'de bulunan Elysium "Plaza" Taksim İş Merkezi Haziran 2011 itibarıyla tamamlanmış olacak. Toplam 5 bin 95 metrekare brüt alana sahip olan binadaki ofisler anahtar teslim olarak, uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden King Sturge ve Servinvest ortaklığında satışa sunulacak. Projenin Taksim'in oteller, üniversite, diğer yeni ofis ve konut projeleriyle çevrili yeni gelişmekte olan bölgesinde yer alması ayrıca Metro'nun Gezi Parkı çıkışına ve otobüs duraklarına yaklaşık 5 dakika yürüyüş mesafesinde yer alması yatırımcılar açısından avantaj oluşturuyor.


ELYSIUM'UN
artık oturmuş bir alıcı grubunun oluştuğuna dikkat çeken Altun, "Bu nedenle eski daire sahip lerimizin yeni projelerimize ilgisi oldukça iyi. Yeni proje başlangıçlarında kendilerine sunulan özel imknlardan yararlanıyorlar. Genelde her lansman ön cesinde, projenin minimum yüzde 30'luk bölümünü eski müşterilerimize satıyoruz" diyor. Şimşek, "Biz binadan önce güven inşa etmeye gayret ediyoruz. Karşılıklı güven tesis edebilmek, yanıltıcı olmamak çok önemli. Projeleri zamanında bitiriyorsunuz " diye konuşuyor.

Bomonti'nde Fantastik proje

OFTON'UN Bomonti'de inşa ettiği Elysium "Fantastic" Bomonti projesi, 40 bin metrekare inşaat alanında, akıllı ev teknolojisi ile inşa edilmiş 346 rezidanstan oluşuyor. Projede 57 - 92 m2 büyüklüğünde 1 +1, stüdyo 191 - 314 m2 büyüklüğünde 3+1,4+1 dubleks ve teraslı penthouse daire seçenekleri yer alıyor.

15'inci kattan 6'ncı kata kadar basamaklı olarak devam eden bir mimari yapıya sahip projenin en yüksek noktası ise 52 metre. Ayrıca 800 metrekarelik restoran, 1000 metrekarelik sosyal tesis ve 9000 metrekarelik otopark alanı ve 9 işyeri de projede yer alıyor. Proje metroya ve çevre yollarına yakın konumda bulunuyor.

Sabah/Dilek Taş