İş Fırsatları

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı başvuru ekranı! OGM personel alımı resmen başladı! Şimdi şartlara bakın, hemen başvurun

OGM personel alımı başvuru ekranı ve şartları, başvurmak isteyenler tarafından merakla araştırılıyor. OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı başvuru ekranı! OGM personel alımı resmen başladı! Şimdi şartlara bakın, hemen başvurun! 128 sözleşmeli memur alımı için başvurular resmen başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından, 1.128 sözleşmeli memur alımı için başvurular resmen başladı. OGM tarafından, 1.128 sözleşmeli memur alımı gerçekleştirileceği geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanan bir ilanla duyurulmuştu. 

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla birlikte, OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı kapsamındaki tüm ayrıntılar da peş peşe belli oldu.

OGM personel alımı başvuru ekranı ve şartları, başvurmak isteyenler tarafından merakla araştırılıyor. 1128 orman muhafaza memuru alımı kapsamında başvurular bugün resmen başladı. 

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı başvuru ekranı! OGM personel alımı resmen başladı! Şimdi şartlara bakın, hemen başvurun!

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; OGM personel alımı için KPSS puan şartı da resmen duyuruldu. OGM 1.128 personel alımı başvuruları bugün başladı ve 6 Şubat 2023 tarihinde sona erecek. 

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; sözlü ve uygulamalı sınav ile yapılacak personel alımı kapsamında, başvurular, e-Devlet üzerinde Orman Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi aracılığıyla e-Devlet bilgileri kullanılarak yapılabilecek. 

ADAYLARIN KPSSP93 PUANI EN AZ 60 OLMALI

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak alım kapsamında, başvuru yapacak adayların 2022 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (2022-KPSSP93) en az 65 puan almış olmaları gerekiyor. 

1.128 orman muhafaza memuru alımı kapsamında başvuruda bulunan adaylar arasından, sıralamanın 2022-KPSSP93 puanı en yüksek adaydan başlanarak yapılacağına dikkat çekildi. Daha sonra ise 1.128 adet kontenjan sayısının 4 katına kadar aday ile son adayla eşit puanlı adaylar, sözlü ve uygulama sınava girmek için hak kazanmış olacak. 

OGM sözleşmeli memur alımı kapsamındaki uygulamalı sınav konuları şöyle açıklandı: 

a) Orman yangınlarına müdahale yöntemleri ile ilgili olan uygulamalar, 20 puan

b) Amenajman planı ve harita okuma bilgisi ile ilgili olan uygulamalar, ormanların yasadışı faaliyetlerden korunması yöntemleri kapsamında olan uygulamalar, orman sağlığını tehdit eden zararlı organizmalar ve bunların sebep olduğu zararlar ile mücadele yöntemleri ile ilgili uygulamalar, 15 puan

c) Fidan üretimi, dikimi, bakımı ve silvikültür teknikleri çerçevesinde bulunan uygulamalar, 15 puan

ç) Ağaçların kesilmesi, kesilmiş ağaçlardan en yüksek değerdeki ürün kompozisyonunu hazırlamaya ilişkin boylama (TS 1350 ve TS 2378) ve mesaha işlemleri çerçevesinde olan uygulamalar, 20 puan

d) Mesleğe ilişkin fiziki dayanıklılık ve yeterlilik konularının çerçevesinde yer alan konular, 20 puan

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı başvuru ekranı! OGM personel alımı resmen başladı! Şimdi şartlara bakın, hemen başvurun!

OGM PERSONEL ALIMI ŞARTLARI RESMEN BELLİ OLDU 

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartların taşınması, 

b) 2022'de gerçekleşitirilen Kamu Personeli Seçme Sınavından (2022-KPSSP93) en az 65 puan alınması,

c) Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olunması,

ç) Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görevde bulunabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporunın alınması (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan isteniyor).

d) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmaktayken; hizmet sözleşmeleri sona erenler ya da Ek-1'de bulunan sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek üzere başvuru yapanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe alınan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağının göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamında yer almayanların atamaları gerçekleştirilmeyecek. 

e) Adaylar başvuru tarihinin son günü itibariyle genel ve özel şartlarda belirtilen şartların tamamına sahip olması gerekmekte olup ilanda belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları alınmayacak. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile" sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem uygulanacak ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile beraber tazmin edilecektir. 

Emekli maaşları yüzde 30 değil 45 artacak! Haber yeni duyuruldu: Düşük zam fikrinden dönüldü! İşte yeni maaşlar

Su faturalarında indirim fırsatı O belediye zinciri başlattı! Binlerce kişi oh çekecek!

TOKİ kurası 7. etap il il günü gününe peş peşe çekilecek! 2023 TOKİ kura çekimi 8 Şubat ayına kadar devam edecek

TOKİ'den yastık altında 31 bin 893 TL'si olana son dakika müjdesi! 2023'ün ilk fırsatını sakın kaçırmayın!