İş Fırsatları

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımını sakın kaçırmayın! Hemen başvurun! İşte başvuru ekranı ve şartlar...

OGM 2023 sözleşmeli personel alımı ile ilgili tüm detaylar açıklandı. OGM 1.128 sözleşmeli memur alımını sakın kaçırmayın! Hemen başvurun! İşte başvuru ekranı ve şartlar... 128 sözleşmeli memur alımı yapılacağı geçtiğimiz haftalarda resmen açıklanmıştı

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından, 1.128 sözleşmeli memur alımı yapılacağı geçtiğimiz haftalarda resmen açıklanmıştı. OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı için başvurular 26 Ocak'ta resmen alınmaya başlandı. 

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı ilanı geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımına ilişkin başvuru şartları, başvuru tarihleri ve sınava ilişkin merak edilen tüm detaylar Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla peş peşe açıklandı.

1128 orman muhafaza memuru kadrosu çerçevesinde başvurular başlarken, nasıl başvuru yapılacağı ve başvuru koşulları merakla araştırılıyor. 

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımını sakın kaçırmayın! Hemen başvurun! İşte başvuru ekranı ve şartlar...

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; OGM sözleşmeli personel alımı çerçevesinde gereken KPSS puan şartı da resmen belli oldu. OGM personel alımı için başvurular 26 Ocak 2023'te başladı. Alım için son başvuru tarihi 6 Şubat 2023 olarak belirlendi. 

Resmi Gazete'de verilen ilanda; sözlü ve uygulamalı sınav ile gerçekleştirilecek sözleşmeli personel alımı kapsamında, başvuruların, e-Devlet üzerinde Orman Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı http://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden, e-Devlet bilgileri kullanılarak yapılabileceği ifade edildi.

KPSS PUAN ŞARTI AÇIKLANDI 

Orman Genel Müdürlüğü tarafından  gerçekleştirilecek 1.128 sözleşmeli memur alımı çerçevesinde, başvuru yapacak adayların 2022'de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (2022-KPSSP93) en az 65 puan almış olmaları gerekiyor. 

1.128 orman muhafaza memuru alımı için başvuruda bulunan adaylar arasından, sıralamanın 2022-KPSSP93 puanı en yüksek adaydan başlanarak yapılacağına ve 1.128 adet kontenjan sayısının 4 katına kadar aday ile son adayla eşit puanlı adayların da sözlü ve uygulama sınava girmeye hak kazanacağına dikkat çekildi. 

OGM 1.128 SÖZLEŞMELİ MEMUR ALIMI SINAV KONULARI 2023 

a) Orman yangınlarına müdahale yöntemleri kapsamında olan uygulamalar, 20 puan

b) Amenajman planı ve harita okuma bilgisine ilişkin olan uygulamalar, ormanların yasadışı faaliyetlerden korunması yöntemleri kapsamındaki uygulamalar, orman sağlığını tehdit eden zararlı organizmalar ve bunların neden olduğu zararlar ile mücadele yöntemleri ile ilgili olan uygulamalar, 15 puan

c) Fidan üretimi, dikimi, bakımı ve silvikültür teknikleri çerçevesindeki uygulamalar, 15 puan

ç) Ağaçların kesilmesi, kesilmiş ağaçlardan en yüksek değerdeki ürün kompozisyonunu hazırlamaya ilişkin boylama (TS 1350 ve TS 2378) ve mesaha işlemleri çerçevesinde bulunan uygulamalar, 20 puan

d) Meslek ile ilgili fiziki dayanıklılık ve yeterlilik konularının çerçevesinde yer alan unsurlar, 20 puan

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımını sakın kaçırmayın! Hemen başvurun! İşte başvuru ekranı ve şartlar...

OGM 2023 PERSONEL ALIMI ŞARTLARI BELLİ OLDU MU? 

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı kapsamında başvurular başlarken, başvuru şartları da peş peşe duyuruldu.

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesinde ifade edilen genel ve özel koşullarınn taşınması,

b) 2022'de gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavından (2022-KPSSP93) en az 65 puan almış olmak,

c) Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olması, 

ç) Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görevde bulunabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporunun olması (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan alınıyor).

d) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmaktayken; hizmet sözleşmeleri sona erenler ya da Ek-1'de yer verilen sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek amacıyla başvuru yapanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe alınan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında bulunan hükümlerin uygulanacağının göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında ifade edilen istisnalar kapsamında olmayanların atamaları yapılmayacak.  

e) Adayların başvuru tarihinin son günü itibarıyla genel ve özel koşullarda yer alan şartların tümünü gerekiyor; ilanda ifade edilen niteliklere sahip olmayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları alınmıyor. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belgesi olduğu belirlenen adayların "Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış dahi olsalar" sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem uygulanacak ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte alınıyor.

Benzin, motorin, LPG fiyatları yeni aya nasıl başladı? İndirim yapıldı mı? Opet, PO, BP 1 Şubat 2023 fiyat listesi...

Bekçi olmak isteyenler aman dikkat! Geri sayım resmen başladı! Tek tek açıklanan bu tarihleri sakın kaçırmayın!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklisine ikramiye müjdesi geldi! Bir bir açıklanan bu rakamı duyan düğün bayram etti!