Ekonomi

Öğrenci başı 300 TL yardım! Ödemeler başladı

Ankara sınırları içinde yaşayan 180 bin öğrenciye bugün kişi başı 300 TL olmak karşılıksız kırtasiye yardımı Yapılacak. Ödemeler bugün başlıyor. Yaz tatili geride kalırken anne ve babalar Türkiye'nin dört bir yanında çocuklarını okul dönemine hazırlamaya çalışıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 Eğitim öğretim yılının açılış tarihi olarak 12 Eylül'ü duyurmuştu. Yaz tatili geride kalırken anne ve babalar Türkiye'nin dört bir yanında çocuklarını okul dönemine hazırlamaya çalışıyor. Ancak ekonomik durumu pek de iyi olmayacan aileler özellikle de birden çok çocuğu olan aileler okul açılış döneminde oldukça zorlanıyor.

Belediyelerden ücretsiz okul yardımları gelmeye başladı

Çeşitli markalar okul dönemine yönelik kırtasiye okul öğrenci ihtiyaçları için yaptıkları indirimlerle ailelere destek olmaya çalışırken birçok belediyeden de kendi sınırları içindeki çok çocuklu ailelere yardım paketleri hazınlanmaya başladı. Belediyeler ihtiyaç sahipleri arasında çok çocuklu olanlara ve gelir düzeyi düşük ailelere öncelik veriyor. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi de binlerce çocuğa eğitim desteği vereceğini duyurmuştu. O gün geldi çattı. Kişi başı, yani öğrenci başı 300 TL olan yardımlar 5 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren dağıtılmaya başlıyor.

Evet yanlış duymadınız. Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrenci başına 300 TL olmak üzere yaklaşık 180 bin okul çocuğuna destek olmak üzere harekete geçti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplamda yapacağı öğrenci desteklerinin 54 milyon 45 bin TL'yi geçmesi bekleniyor. Peki bu yardımlar Ankara ili içindeki tüm ihtiyaç sahibi öğrenciler için yeterli olacak mı? Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 300 TL'lik öğrenci yardımını genişletip genişletmeyeceği ise merak konusu...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin öğrenci başı 300 TL'lik yardımı nasıl alınacak?

Öğrencilerin okul dönemi başlangıçlarında en çok ihtiyaç duydukları alan olan kırtasiye malzemeleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği destek 5 Eylül 2022 Pazartesi günü başlıyor. Ve 180 bini aşkın çocuk 300 TL'lik okul yardımından faydalandırılacak. Peki anne ve babalar çocuklarının kırtasiye ihtiyaçları için belediyenin verdiği 300 TL'lik yardımı nasıl alacak? Öncelikle velilerin bir Başkent Kartı olması gerekiyor. Çünkü 300 TL'lik yardımlar bu kartlara yüklenecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklama yaptı

Belediye olarak 'fırsat eşitsizliğinin geleceğimizin önüne geçmesini, evlatlarımızın ışığını gölgelemesini istemiyoruz' diyen Mansur Yavaş sosyal yardım alan 108 bin 810 ailenin 180 bin 150 çocuğuna öğrenci başına 300'er TL'den ve toplam 54.045.000 TL kırtasiye yardımının Pazartesi günü başlayacağını söyledi. Mansur Yavaş ödemelerin Başkent Kartlar üzerinde yapılacağını duyurdu.